Vacatures - Omroep Berg en Dal

Omroep Berg en Dal is een vrijwilligersorganisatie. Dat betekent dat we geen betaalde krachten in dienst hebben. Maar dat betekent ook dat we altijd extra helpende handen kunnen gebruiken! De omroep is een leuke organisatie met een prettige collegiale en “dorpse” sfeer. Wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen – al is het maar voor een uurtje per week.

Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismaking, onder het genot van een kopje koffie en een rondleiding door de studio's.

dividers1a

Actuele vacatures

We zoeken altijd nieuwe medewerkers op allerlei gebied. Echte vacatures hebben we niet, want we kunnen altijd overal hulp voor gebruiken. Hieronder vind je wat voorbeelden van functies die je binnen de omroep kunt vervullen. Heb je zelf nog een idee? Schroom niet, en neem gerust contact met ons op. Dat gaat het makkelijkst door even te mailen naar vacature@omroepbergendal.nl

Medewerker techniek

Ons technische team is op zoek naar uitbreiding. Wat kun je bij ons doen? Heel veel!
Het belangrijkste is dat je affiniteit met/interesse in audio-visuele techniek (radio en televisie) of kennis van ICT hebt. Je kunt denken aan:

  • ondersteunen van de gebruikers op ICT vlak
  • opbouwen/afbreken van de locatie-studio
  • het technisch mogelijk maken van de uitzendingen
  • verhelpen van kleine storingen

We kunnen samen kijken waar je interesses liggen en proberen daar aan tegemoet te komen. Zoals al gezegd: je hoeft niet alles te kunnen, veel kun je ook gewoon al doende leren.

DJ / Presentator

De meest voor de hand liggende functie bij een radiostation is natuurlijk de DJ of presentator. Je praat het radioprogramma aan elkaar met informatie, wetenswaardigheden of andere leuke items, en je kondigt platen aan. Dat kan helemaal je eigen programma zijn, of je maakt het juist samen met een team van andere programmamakers. Maar vaak is het meer dan “aan elkaar praten”. Aan een goed programma gaat een gedegen voorbereiding vooraf. Denk alleen al aan het uitzoeken van muziek en het bepalen van wat interessant is om aan de luisteraar te vertellen. Sommige programma's worden daarin ondersteund door een redactie, andere uitzendingen worden volledig door één persoon gemaakt.

Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat je het programmamaken al tot in de puntjes beheerst. We voorzien je in een korte opleiding en ondersteunen je zo veel mogelijk. En natuurlijk kan je eerst eens vrijblijvend komen kijken hoe het er aan toe gaat bij een echte uitzending – van de kunst afkijken leer je het meest!

Programmatechnicus

Met alle apparatuur die je in en om een radiostudio treft, zijn goede technici onontbeerlijk. De programmatechnicus is verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de uitzending op technisch gebied. De presentator steekt zijn hand op en draait met zijn vinger een rondje in de lucht. Het teken voor de technicus om de volgende plaat te starten. Terwijl de plaat loopt zorgt de techneut dat het volgende nummer klaarstaat, en hij (of zij!) bespreekt met de presentator wat er te gebeuren staat. Maar vaak gebeurt er nog veel meer! De technicus neemt een programma op, zorgt dat bellers in de uitzending terecht komen en bedient de microfoons van presentatoren en gasten. Sommige presentatoren verzorgen zelf ook de techniek in hun uitzending, en maken dus echt een volledig programma, helemaal zelf.

De functie van programmatechnicus is soms een ontspannende bezigheid, maar soms is het ook flink aanpoten. Bij een live sportprogramma zoals “Op de Stip” gebeurt er veel tegelijk. De ene verslaggever belt in om verslag te doen van een strafschop, terwijl ergens anders een doelpunt valt en weer ergens anders de wedstrijd wordt afgefloten. En dat moet allemaal zo snel mogelijk de uitzending in! Er is soms aardig wat improvisatie nodig in zo'n uitzending. Maar dat is juist het leuke.

Interesse? Je kunt vrijblijvend komen kijken hoe het er aan toe gaat bij het maken van een programma. Een mooie gelegenheid om eens te zien wat een technicus zoal doet. Ervaring is niet vereist, wij leiden je op tot programmatechnicus in een korte cursus. Enig technisch inzicht en algemene computervaardigheden helpen wel, natuurlijk!

studio1

Sportverslaggever

Soms schijnt de zon, en sta je lekker droog te genieten van de wedstrijd. Soms regent het, en dan is het wat minder comfortabel. Maar wat maakt het uit? Als je je passie voor voetbal of andere sporten met ons wil delen, dan is sportverslaggever wellicht op je lijf geschreven. Elke zondag zenden we “Op de Stip” uit, een sportprogramma waarin we live verslag doen van de wedstrijden van de clubs uit de gemeente. Dat gaat voornamelijk om voetbal, maar ook aan andere sporten besteden we regelmatig aandacht, zoals aan handbal en korfbal.

Goed verslaggeven is nog best lastig. Je staat zelf lekker te kijken naar een wedstrijd, maar de luisteraar ziet niet wat jij ziet. En toch wil die luisteraar graag horen wat er gebeurt! Als je dat niet gewend bent, is het in het begin best lastig te vertellen wat er allemaal gebeurt. Maar als je gepassioneerd bent voor sport, dan komt dat vanzelf goed. Natuurlijk hoef je niet élke zondag de boer op, maar wissel je af met je collega-verslaggevers (maar we houden je niet tegen als je toch elke zondag wil).

Programmaredacteur

Bij een goed programma duurt de voorbereiding vaak langer dan het programma zelf. Als luisteraar merk je er vaak weinig van, maar achter de schermen gebeurt er veel meer dan wat je direct hoort. De redactie helpt bij het voorbereidingswerk, en ook bij de “zaken er omheen” tijdens het maken van het programma. Het nieuws uit de buurt in de gaten houden, deelnemers van belspellen te woord staan, uitzoeken wat de tussenstand is bij voetbalwedstrijden uit dezelfde klasse... het zijn zomaar wat zaken waar een redacteur zich voor of tijdens een programma mee bezig houdt.

Iets voor jou? Kom eens kijken bij één van onze programma‘s en maak meteen kennis met de programmamakers en andere redacteuren. Die kunnen je alles vertellen over wat er precies bij komt kijken.