Toen en Now - Omroep Berg en Dal

Op 18 september 2018 hadden we bij Toen en Now weer een echtpaar op bezoek, namelijk Theo en Nellie Rutten uit de Gooiseweg. Theo, beter bekend onder de bijnaam (ik zeg ook wel eens herkenningsnaam vanwege de veel voorkomende achternaam):  "Thé van Dot". Nellie heeft plaatsgenomen in de techniekruimte, en Thé en ik gaan praten over zijn jeugd, en vooral de ervaringen opgedaan als klein kind. Veel emotionele momenten zo blijkt. Toen Theo ruim vier jaar was, vertrok in 1939 zijn vader vanwege de mobilisatie als militair naar de Grebbeberg.

Toen de Duitsers binnenvielen in mei 1940, sneuvelden er naast Duitse soldaten ook vele Nederlandse soldaten, waaronder ook Groesbeekse, en Theo z'n vader raakte er ernstig gewond. Alle gebeurtenissen die daarop volgden vertelt Theo en het zijn er, die je als kind nooit meer vergeet. Maar ook over de inval in het begin van mei 1940 in Groesbeek, weet Theo zich nog veel te herinneren. Helaas is Theo op 11 november 2020 op 85 jarige leeftijd overleden.

De uitzending, die ook alweer een herhaling is, is op zondagmiddag 18 april van 13.00 uur tot 14.00 uur, met een herhaling op maandagmorgen 19 april van 09.00 uur tot 10.00 uur.