Programma's - Omroep Berg en Dal

Zie ook ons programmaschema

15NL

De 15 mooiste Nederlandstalige nummers van dit moment. Je hoort ze elke week, achter elkaar, in 15NL!

BPM

Hèt danceprogramma van de regio! Met wekelijks gevarieerde (inter)nationale en lokale DJ's.

Begin de zondag met klassiek

Klassieke muziek voor op je zondagochtend.

Bekers & Co

Soms serieus, soms ook niet. De voorbije week wordt kritisch besproken, en er is aandacht voor culturele activiteiten in de buurt. En elke week krijg je een duurzaamheidstip. Radio met een knipoog!

Blues Moose

In het dialect is 'moes' een gestampt gerecht. Een ideale vergelijking met hetgeen de makers van dit bluesprogramma voor ogen hebben: een programma volstampen met de beste blues.

Cocktail

Licht klassieke muziek, mooie poëzie, en andersoortige muziek. Een gouden combinatie. Uniek in zijn soort, want in welk ander programma hoor je Chopin, Bruce Springsteen, Joseph Haydn, Boudewijn de Groot, Slauerhoff en Annie MG Schmidt naast elkaar?

Focus Politiek

Politici uit de gemeente Berg en Dal aan het woord. Het gaat over belangrijke thema's, waar de inwoners van onze gemeente dagelijks mee te maken hebben. Wie zijn die beleidsmakers? Wat zijn hun idealen? Hoe vertegenwoordigen zij uw belangen? Focus Politiek geeft antwoord. Op de donderdagen dat er een raads- of een carrouselvergadering is, komt de uitzending vanuit het gemeentehuis.

Focus Varia

Een programma met hoogtepunten uit de informatieve radio-programma's van de afgelopen week

Focus Welzijn

Een wekelijks informatief programma van Christel Arts. Naast algemene informatie praat zij u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn. 

De Franse Slag

Frans neemt het allemaal niet zo nauw. Gewoon goede muziek draaien, dat is waar het om draait. De beste hits, de mooiste “gouwe ouwe” en het meest actuele popnieuws hoor je iedere maandag tot en met donderdag.

Gezellige Zaterdagmiddag

Aandacht voor Nederlandstalig, Duitstalig en streekmuziek. Vaste onderwerpen zijn: de artiest van de week, muziekagenda, nieuwe releases en nieuws uit de gemeente Berg en Dal.

Goedemorgen Berg en Dal

Aangenaam wakker worden met Jan Zwitserloot.

Happy Hours

Elke donderdag vermaken Niek Veenstra en Finn Teuwsen je tijdens Happy Hours.

Herman de Bruin

Herman weet alles van goede muziek. En daar laat hij je graag van meegenieten. Een uur lang de fijnste muziek en de beste gouwe ouwe in je radio.

Het muziekleven van...

Presentator Huub Arents praat met landelijk bekende, regionale maar vooral plaatselijke artiesten over hun leven waarin muziek een grote rol speelt.

Hoorspel

Luister naar hoorspelen uit lang vervlogen tijden, opgedoken uit de archieven en met de stemmen van legendarische hoorspelacteurs, of naar recent gemaakte hoorspelen met nieuwe acteurs.

Kiekdor

Sta je wel eens stil bij de natuur? De makers van Kiekdor wel. Ze vertellen je alles over de natuur in je eigen buurt. Aangevuld met actuele waarnemingen van luisteraars, het weerpraatje van Wouter van Bernebeek, interviews met natuurdeskundigen en het boerennatuurweetje!

Het Koninkrijk

Muziek die eigenlijk niet meer op de radio gedraaid wordt. Waar hoor je dat nog? In het Koninkrijk! Van rock tot folk, en van symfonisch tot progressief tot country. Een programma vol verrassingen!

Korpsen en Koren

Een programma met koren, harmonie- en fanfaremuziek. Soms ook met live uitvoeringen van koren en orkesten uit de regio.

Lovesongs

De liefde is groot, bij Omroep Berg en Dal. Daarom draaien we fijne lovesongs tijdens de avond.

Lunchtijd

Tijd voor lunch! Elke werkdag maken we het je gezellig met Nederlandstalige, Duitstalige en Limburgse muziek. En muziek uit de buurt natuurlijk!

Mainstreet Country

Beleef de sfeer van het Amerikaanse Wilde Westen, met country van de jaren 40 tot heden, waarbij de makers zich vaak laten inspireren door een thema.

Maikel op vrijdag

Maikel Rutten laat jou meegenieten van zijn 80's collectie.

Mooi oud is niet lelijk

Oud en mooi. Dat die combinatie inderdaad bestaat, bewijst dit programma wel. De muziek van toen op je radio.

Muziek met een Glimlach

Wim Sonneveld zei het al: “waar is de gulle lach gebleven?” Nou, bij Muziek met een Glimlach! Cabaret en Nederlandstalige plaatjes, non-stop achter elkaar en goed voor een glimlach.

De Muzikale Mixer

Een amusementsprogramma voor het hele gezin. Met plaatselijke activiteitenagenda’s, belspelletjes, verzoekplaten en wetens­waardigheden. Dagelijks zit er een redactieteam voor u klaar om uw mededelingen, verzoekplaten en speloplossingen te noteren.

Op de Stip

Wat gebeurt er in de amateursport in je eigen gemeente? Wij houden het voor je bij, zodat je comfortabel vanuit je eigen huiskamer de wedstrijden kunt volgen. Met live-verslagen, interviews en standen!

De Pathefoon

In De Pathefoon draaien we 78-toerenplaten, met hits vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw tot aan nu. Door het combineren van oude en nieuwe technieken kunnen we je deze platen laten horen, en we proberen het originele geluid zoveel mogelijk te benaderen.

Peter's Choice

Peter kiest, speciaal voor jou, de beste muziek voor de vrijdagavond.

Prog Rock

Een muzikale ontdekkingsreis met een progressieve lading. Muziek die je niet meer dagelijks hoort, met informatie over progbands, interviews en een concertagenda. Niet alleen nieuwe albums worden besproken, maar ook het oude werk van bijvoorbeeld Pink Floyd, Genesis en Rush komt voorbij.

Rondje Polonaise

Alleen tijdens het carnavalsseizoen elke zaterdagmiddag tot aan de carnaval tussen 12.00 en 16.00 uur, de gezelligste carnavalsschlagers uit onze regio!

Schön alt, nicht verkehrt

Mooi oud is niet lelijk... iets dat met name waar is bij muziek. En zo is het niet anders bij deze Duitstalige variant.

Three in a row

Eén nummer, één lied, één song in drie verschillende uitvoeringen, met verhaaltjes over artiesten en songs.

Toen en Now

Toen en Now is een cultuurhistorisch programma, voornamelijk in het dialect gesproken. Wekelijks komen gasten aan tafel met een sociale, culturele, sportieve of andere binding met de Berg-en-Dalse samenleving.

Turn up your weekend

Lekker klaarstomen voor het weekend met hét jongerenprogramma van Omroep Berg en Dal. 

Top 40 non-stop

Op de late zaterdagavond een selectie van hits uit de recente nationale top40, in een willekeurige volgorde, uitgezocht door Aeron.

Uit in de regio

Wat is er te doen in de buurt? Je hoort het in Uit in de regio. Afgewisseld met een prettige muziekmix.

Uurtje nonstop

Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag een non-stop uur met een kookpot van muzikale ingrediënten uit de jaren 80, 90, de hedendaagse eeuw en als garnering leuke Nederlandstalige platen. Ideaal voor bij het boodschappen doen en het koken van de warme avondmaaltijd.

Weet en Eet

Informatief programma over eten, drinken en gezondheid met uiteraard mooie muziek. Birgitte Tijdink gaat ook op pad in de omgeving om meer te weten te komen over dit onderwerp en praat onder andere met lokale bedrijven.

De Wekker

Iedere dag, om 's morgens zeven uur hoort u opgewekte muziek die helpt bij het opstaan. Muziek uit de jaren '60 tot '90, met af en toe een leuke Nederlandstalige bekende plaat.

Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

 

mic lineNaast deze reguliere radio programma's verzorgen wij periodiek ook specials in de vorm van bijzondere (locatie)uitzendingen.

tv line Bekijk ook onze TV programma's