Toen en Now - Omroep Berg en Dal

Dinsdagavond 5 juli 2017 hadden wij, Peter Janssen ("de Schoester" +) en ik van Toen en Now, twee enthousiaste, lieve gasten, het echtpaar Bep en Kees de Vocht, die een slagerij, maar ook een eigen slachterij hadden, op de hoek Mooksebaan-Pannenstraat. We gaan met Bep en Kees praten over hun jeugd, en het leren kennen van elkaar via de kermis in St. Anthonis  Vroeger leerden namelijk vele echtparen zich kennen op de kermis.

Kees zijn vader nam de zaak over van de weduwe van slager Siepman, die 4 november 1929 overleed, na een ongeval met zijn auto, die in botsing kwam met een trein in het dorp. Eigenlijk wilde Kees helemaal geen slager worden, waarom vertelt hij ook. Door het ambachtelijke beroep, en het zelf ook slachten, verkochten ze dan ook superverse specialiteiten in hun winkel. Bovendien hadden ze een rokerij, waarvan de schoorsteen er nog altijd staat, een Groesbeeks historisch erfstuk uit vervlogen jaren.

De uitzending die uitgezonden wordt op zondagmiddag 11 april van 13.00 tot 14.00 uur met een herhaling op maandagmorgen 12 april van 09.00 tot 10.00 uur, is ook weer een herhaling vanwege Covid-19, een interview waarin we heel veel vakkennis zullen horen van een vakslager, een slager die zo goed als alles zelf maakte. Helaas is Kees op 20 mei 2019, op 87 jarige leeftijd overleden.