Sport - Omroep Berg en Dal

Wegens de coronamaatregelen bij de lokale amateursport wordt op deze pagina tijdelijk algemeen sportnieuws uit Gelderland getoond.

 • Information
  27 juli 2021 16:05

  Steekpartij in woonwijk, man raakt gewond

  Bij een steekincident in Epe is dinsdagmiddag een man van 30 jaar gewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
 • Information
  27 juli 2021 15:08

  Expositie van Marry Duim in De Koepel: Keramische kijk op Bos, Bloem en Blad

  Er is van alles te beleven bij De Koepel én bij De Pleisterplaats in Het Luntersche Buurtbosch. Concerten worden er nog niet gegeven maar inmiddels is het alweer tijd voor de tweede expositie van dit Koepelseizoen.
 • Information
  27 juli 2021 15:01

  Speuren naar wild vanuit Natuurcentrum Veluwe

  Misschien zie je edelherten of wilde zwijnen. Of hertenkalfjes (de “bambi’s” van de Veluwe) en van die kleine “pyjamaatjes” (biggetjes van wilde zwijnen). Soms komt er een vos of een das voorbij. En ook reeën laten zich zien. Het blijft altijd spannend welke dieren zich laten bewonderen. Vanuit de wildkansel is het iedere keer weer een verrassing wat er op de wildweide gebeurt.
 • Information
  27 juli 2021 15:00

  Zeilster Duetz voorlopig zesde, geen medailles voor mountainbikers en dressuurruiters

  Voortvarend gaat het nog allemaal niet in Tokio voor de Nederlandse deelnemers. Ook de Gelderse deelnemers konden daar op dag vijf van de Olympische Spelen geen verandering in brengen.
 • Information
  27 juli 2021 14:42

  Yaniek van Es is jong(st)e imker in Scherpenzeel

  Yaniek van Es is met zijn 8 jaar (waarschijnlijk) de jongste imker in Scherpenzeel. Zijn bijen zorgen er mede voor dat de bloemen, planten en bomen in ons dorp zo prachtig bloemen en groeien. En nog een pluspunt: Yaniek is dol op honing.
 • Information
  27 juli 2021 14:30

  Warenmarkt Beuningen wordt steeds kleiner: 'Er staat niks'

  Ooit stonden er een stuk of 25 marktkraampjes verspreid over het centrum van Beuningen, nu staan er op dinsdag nog maar vier. Volgens omwonende is de warenmarkt afgelopen jaren enorm achteruitgegaan: ‘'Er staat niks.''
 • Information
  27 juli 2021 13:31

  Hattem krijgt er een telecommast bij

  Langs het Roseboomspoor in Hattem, achter de beoogde vestiging van de Lidl aan de Populierenlaan 14, wordt op 13 augustus een antennemast geplaatst. (Mast op foto is een voorbeeld)
 • Information
  27 juli 2021 13:00

  LIVEBLOG CORONA | Nieuwe regels voor bezoek aan Duitsland

  Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus in Gelderland, plus wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
 • Information
  27 juli 2021 12:58

  Expert over Caroline Pino-zaak: '25 jaar geleden stond DNA-onderzoek in kinderschoenen'

  Het Nederlands Forensisch Instituut heeft recent geassisteerd bij nieuw onderzoek naar de onopgeloste moord op de Beuningse Caroline Pino in Frankrijk, 25 jaar geleden. DNA-deskundige Lex Meulenbroek van het NFI legt uit wat de ontwikkelingen in forensisch onderzoek voor cold cases kunnen betekenen. "Onze technieken zijn in de loop der jaren enorm verbeterd. Dat biedt hoop voor cold cases waarin bruikbare sporen zijn veilig gesteld."
 • Information
  27 juli 2021 12:26

  MuZIEum genomineerd voor leukste uitje Gelderland

  Het muZIEum is door de ANWB genomineerd voor het leukste uitje van Gelderland 2022. Dit ervaringsmuseum over zien en niet zien, was zelf nog niet op de hoogte van de nominatie en was dus zeer verrast toen onze redactie belde met het nieuws over de nominatie. “Dit vinden wij uiteraard super leuk nieuws. We hopen dit jaar natuurlijk weer een prijs in de wacht te slepen”, vertelt Elise Jacobs, medewerker communicatie.
 • Information
  27 juli 2021 12:21

  Stille tocht voor man die omkwam op spoorwegovergang in Wolfheze

  Dorpsbelang Wolfheze organiseert dinsdagavond een stille tocht voor de man die vrijdag omkwam op een spoorwegovergang in Wolfheze.
 • Information
  27 juli 2021 12:07

  Blijven mijn voeten droog bij een stevige bui? Gemeenten zoeken oplossingen

  Kan een hoosbui zoals die laatst in Zuid-Limburg viel, ook in onze provincie vallen? En hoe erg is dat dan? Houden wij onze huizen dan droog? Sinds enkele jaren zijn gemeenten verplicht een zogeheten klimaatstresstest uit te voeren. En zo zijn er knelpunten geconstateerd, alleen de uitvoering van maatregelen kost soms veel te veel geld.