Eerste liveconcert met vogels en saxofoon - Omroep Berg en Dal
26 juni 2021

Zanglijsters, wulpen, merels en leeuweriken trekken hun mooiste zangrepertoire uit de kast tijdens een liveconcert op zaterdag 26 juni op een buitenlocatie in Beek. Saxofonisten Frank Nielander en Inga Rothammel gaan dan muzikaal 'in gesprek' met vogels.

Het is de eerste keer dat er op Hollandse bodem een live concert plaatsvindt tussen wilde vogels en musici. "Ik breng mensen graag op een laagdrempelige manier in contact met de natuur", zegt initiatiefnemer Frank Nielander. "Via onze saxofoon zoeken we, geïnspireerd door vogelgeluiden, naar verbinding."

Het idee om samen met vogels te musiceren ontstond tijdens de coronapandemie. "Alle theaters en concertzalen waren dicht en als podiumkunstenaar ga je dan toch op zoek naar nieuwe mogelijkheden", zegt Nielander. "Ik trok de natuur in met mijn saxofoon en liet me inspireren door de enorme diversiteit vogelgeluiden. Op mijn saxofoon probeerde ik rustig met ze in gesprek te gaan. De verbinding die dan ontstaat is ontroerend."

Het eerste live concert met vogels vindt plaats op zaterdag 26 juni om 20.00 uur in Beek, gemeente Berg & Dal. Tijdens het concert geven de saxofonisten hun muziek letterlijk vleugels. Ze improviseren op live vogelgeluiden en laten fragmenten horen uit het boek 'Het Vogeljaar' van JP Thijsse, mede-oprichter van Natuurmomenten.

Reserveren kan via: zomervogels2021@gmail.com. Er is plaats voor maximaal 50 personen zodat de anderhalve meter gewaarborgd wordt. Het concert vindt buiten plaats.  

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel