Online spreekuren GrensInfoPunt - Omroep Berg en Dal
15 juni 2021
29 juni 2021

Voor wie op zoek is naar zijn droombaan, kan een blik over de grens de moeite waard zijn: ook in Duitsland zijn volop mogelijkheden te vinden. Het is daarbij wel belangrijk om vooraf informatie in te winnen over juridische, fiscale en culturele aspecten die bij een loopbaan over de grens komen kijken. Daarbij helpt het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal, die regelmatig gratis online spreekuren organiseert. De eerstvolgende spreekuren zijn op 15 en 29 juni 2021.

Hoe kom ik aan een baan in Duitsland? In welk land moet ik belasting betalen? En vooral welke? Hoe zit het met het pensioen en de zorgverzekering? Het antwoord op deze en vele andere vragen hebben de adviseurs van het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal paraat. Op dinsdag 15 juni worden ze bijgestaan door de experts van de Agentur für Arbeit en UWV, terwijl op dinsdag 19 juni het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank (BDZ) van de partij is.

De online spreekuren op 15 en 29 juni worden gehouden van 9 tot 13 uur. Geïnteresseerden kunnen vooraf telefonisch via +49(0)2821/793079 of door een mail te sturen aan gip@euregio.org een afspraak maken. Ook buiten de spreekuren om zijn telefonische adviesgesprekken mogelijk: van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel