Museum Kasteel Wijchen tijdens Open Tuinenweekend en de Nationale Archeologiedagen - Omroep Berg en Dal
19 juni 2021
20 juni 2021

In het derde weekend van juni worden zowel het Open Tuinenweekend van Groei & Bloei als de Nationale archeologiedagen georganiseerd. Museum Kasteel Wijchen neemt deel aan beide evenementen. Voor tuinliefhebbers is museumtuin De Tuun gratis te bezoeken. Liefhebbers van archeologie kunnen wandelen door het Romeinse verleden van Wijchen met de online wandelroute Romeins Rondje Wijchen.

Museumtuin De Tuun is uniek in Nederland. Tijdens het Open Tuinenweekend geven vrijwilligers van het museum enthousiast uitleg over de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de middeleeuwen en krijg je de kans kruiden uit o.a. de Romeinse tijd te ruiken.

Museumtuin De Tuun is beide dagen gratis te bezoeken van 11.00-17.00 uur.

In hetzelfde weekend worden de Nationale Archeologiedagen georganiseerd. Museum Kasteel Wijchen biedt deze dagen de online wandelroute Romeins Rondje Wijchen aan. Volg de route op je smartphone en wandel door het Romeinse verleden van Wijchen. De wandeling is 3,5 kilometer en gratis. De online wandelroute vind je op de website van Museum Kasteel Wijchen.

Het Kasteel is gesloten tot eind december i.v.m. een herinrichting.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel