Het muZIEum is weer geopend voor het publiek - Omroep Berg en Dal
05 juni 2021

Het muZIEum in Nijmegen, opent voor het eerst in 171 dagen de deuren. Vanwege de coronamaatregelen is het muZIEum een recordaantal dagen gesloten geweest. In die lange tussentijd is achter de schermen veel veranderd. Zo is er een gloednieuwe donkerbeleving tot stand gekomen en is alles omgetoverd in het thema liefde, dat tot eind 2021 centraal staat. 

In tijden als deze kan iedereen wel wat extra liefde gebruiken. Daarom is een gloednieuwe donkerbeleving ontwikkeld, die compleet in het teken staat van het thema liefde. De bezoekers maken een romantisch uitstapje naar de stad van de liefde: Parijs!

Maar niet alleen tijdens de donkerbeleving staat de liefde centraal.  Schrijf bijvoorbeeld geheime liefdesbrieven in braille, een schrift dat voor de meesten van ons lastig te ontcijferen is. Ontdek tijdens Expeditie ribbelroute hoe iemand die slecht ziet zijn date vindt op het terras. En stel de smaakpapillen op de proef met de chocoladeproeverij: welke invloed heeft liefde op smaak?

Kunst aanraken, meestal mag het niet. Bij het muZIEum wel. Het komende half jaar stelt het muZIEum keramische beelden ten toon van Marleen de Man.

Online reserveren is verplicht via: www.muzieum.nl. De bezoeker krijgt een vaste begin- en eindtijd.  

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel