Vier Airborne wandelroutes houden herinneringen levend - Omroep Berg en Dal
27 mei 2021

In de maand dat Nederland zijn oorlogsslachtoffers herdenkt en de bevrijding viert, zijn in samenwerking met de Airborne Region vier speciale Airborne wandelroutes uitgebracht. Ze vertellen het verhaal van Operatie Market Garden en met name de Slag om Arnhem. De routes met bijbehorende historische informatie zijn gepubliceerd op een speciale website, in een aantal korte video’s en op een mini-map.

De speciale Airborne wandelroutes belichten de lokale geschiedenis van Operatie Market Garden. Ze vertellen verhalen over de oorlogsstrijd en nemen de wandelaar mee langs monumenten, bezienswaardigheden en resten uit de oorlog. Je loopt over de plek van het strijdtoneel, leest en hoort de indrukwekkende verhalen uit die tijd en je realiseert je dat de vrijheid die we nu kennen, niet vanzelfsprekend is. De routes staan op www.visitarnhem.com/airborne.

De mini-map presenteert de vier routes. Elke route heeft een kaart met een korte beschrijving van bezienswaardigheden en horeca onderweg en verwijzing naar de online omgeving met de downloadbare routes. De mini-map krijgt vier taalversies: Nederlands, Duits, Engels en Pools. Deze is vanaf juli gratis verkrijgbaar bij accommodaties, VVV’s en oorlogsmusea in de regio. Elke route krijgt bovendien een eigen korte impressie-video. De vier video’s worden vanaf begin juni gedeeld via social media.

Klik hier voor een artikel van Omroep Gelderland over de wandelroutes. 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel