50 jaar Euregio Rijn-Waal: op zoek naar verhalen - Omroep Berg en Dal
04 mei 2021

De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met bijzondere activiteiten. In samenwerking met de Radboud Universiteit wil men op een creatieve en interactieve manier laten zien hoe het is om in een grensregio te leven. Bent u iemand of kent u iemand met een speciale band met deze regio en heeft u een interessant Nederlands-Duits verhaal? Laat het weten.

Grensoverschrijdende samenwerking is binnen de Euregio Rijn-Waal inmiddels op vele terreinen vanzelfsprekend geworden. Dit was 50 jaar geleden zeker nog niet het geval. Op 4 mei 1971 werd de Euregioraad opgericht. In de beginjaren werden vooral sociaal-culturele activiteiten zoals seniorenontmoetingen en sportwedstrijden ondersteund. Tegenwoordig wordt er ook op economische en maatschappelijke terreinen samengewerkt.

“Graag willen wij dit jaar uw verhalen vertellen. Hoe ervaart u het leven in een grensregio, ervaart u voordelen of juist nadelen? Heeft u misschien de Tweede Wereldoorlog nog meegemaakt en heeft u meegemaakt, hoe de verhouding in de loop der jaren is veranderd? Of ga je nog naar school en denk je er helemaal niet over na als je de grens oversteekt? Of werk of woon je in het buurland, dan zijn wij benieuwd naar uw verhaal”, aldus Euregio Rijn-Waal. “Wij zijn bijvoorbeeld op zoek naar Nederlands-Duitse koppels, mensen die over de grens werken, kunstenaars, musici, maar ook leraren en scholieren.”

Bent u geïnteresseerd en wilt u uw verhaal delen, stuur dan een mail naar info@euregio.org

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel