Online cursus eerste hulp bieden bij ‘verwarde’ mensen - Omroep Berg en Dal
23 april 2021
14 mei 2021

Wat doet u als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot uw kennis over psychische aandoeningen en leert u situaties beter inschatten. De online cursus start op vrijdag 23 april om 9.30 en duurt tot 12.30 uur. De cursus bestaat uit 4 online bijeenkomsten van 3 uur.

Tijdens de cursus ontwikkelt u vaardigheden om te kunnen handelen. U leert onder andere eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. En hoe u in een crisissituatie kunt handelen. Verder ontvangt u informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen zoals depressie, angst, middelengebruik en psychose.

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Berg en Dal met geen of weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Deelname is gratis.

U ontvangt een certificaat als u deelneemt aan de 4 trainingsbijeenkomsten en de toets maakt. Het certificaat is 3 jaar geldig. De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers. Er zitten maximaal 15 personen in de groep.

U kunt zich aanmelden via de website van MHFA Nederland: www.mhfa.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel