Lente Loopchallenge - Omroep Berg en Dal
24 maart 2021
16 mei 2021

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert samen met Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie de Lente Loopchallenge. De Lente Loopchallenge is een trainingsprogramma van negen weken met een einddoel op zondag 16 mei. De drie samenwerkende partijen willen met dit programma mensen stimuleren om in beweging te komen en te blijven. Aan het eind van het traject lopen de deelnemers 5 km, 10 km of 15 km.

Cabaretier Dolf Jansen en oud-profvoetballer Jhon van Beukering nemen als ambassadeur van de Lente Loopchallenge ook deel aan het trainingsprogramma. Op zondag 16 mei loopt Dolf Jansen de 10 kilometer en Jhon van Beukering de 5 kilometer. Zij worden gevolgd tijdens het traject en roepen lopers op om samen met hen de uitdaging aan te gaan.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We merken dat lopers een doel missen om naartoe te werken nu er geen evenementen mogen plaatsvinden. Wij zetten ons graag in om mensen in beweging te houden en om ze binnen de mogelijkheden wél een uitdaging te geven. Daarom zijn we blij dat Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie zich samen met ons willen inzetten om deze lente zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen te krijgen.”

Deelname aan de Lente Loopchallenge kost 7 euro, waarvan 6 euro naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat. Deelnemers krijgen exclusief toegang tot de tweewekelijks webinars van voormalig topatleet Dennis Licht en ontvangen een gepersonaliseerde finishselfie op zondag 16 mei met de gelopen afstand en eindtijd. De trainingsschema’s zijn gratis beschikbaar via de website van de Zevenheuvelenloop. Inschrijven kan hier.  .

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel