Avondvierdaagse Home Edition - Omroep Berg en Dal
29 maart 2021
29 juni 2021

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kunnen zij in Berg en Dal hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof.

Avondvierdaagse Berg en Dal organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagsemodule in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten.

Op de website www.wandeleninbergendal.nl kun je meer dan 50 wandelroutes vinden, inclusief gpx-bestand. Voor de 5km zijn de Ommetjes heel geschikt: korte ommetjes rondom de dorpen in de gemeente Berg en Dal. Ook zijn er langere routes te vinden voor de 10km-lopers. Je kunt de routes makkelijk sorteren op lengte.

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden.

Inschrijven is mogelijk vanaf 29 maart via www.avond4daagse.nl. Deelname kost €6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch. 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel