30 oktober 2022

Tot en met oktober is de fototentoonstelling 'Bomen in zwart en wit' van de Nijmeegse fotograaf Bas Hoeben te zien in antiquariaat Supplement in Beek-Ubbergen.

Bomen nemen een belangrijke plaats in binnen het werk van de Nijmeegse natuur- en landschapsfotograaf Bas Hoeben. Zij lenen zich bij uitstek voor zijn zorgvuldig gecomponeerde, grafische zwart-wit beelden. Al meer dan 30 jaar fotografeert Bas Hoeben op groot formaat film, waarbij de zuiver analoge beelden na een arbeidsintensief proces in zijn donkere kamer ontstaan. Een bescheiden selectie grote zilvergelatinedrukken zijn de komende maanden vanaf juli tot en met september te zien in antiquariaat Supplement in Beek.

Bas Hoeben werd geboren in 1956 in Amsterdam en studeerde wis- en natuurkunde in Utrecht. Zijn werk als docent natuurkunde bracht hem naar Nijmegen. Als fotograaf is hij autodidact. Zijn fotografisch werk bestaat voornamelijk uit natuur-en landschapsfotografie in een precieze techniek ontleend aan het werk van de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams. Zijn onderwerpen vindt hij gewoonlijk op fietsafstand van zijn huis in Nijmegen. Voor deze tentoonstelling is een keuze gemaakt uit zijn "boom"-fotografie.

Duur expositie: tot en met oktober in antiquariaat Supplement, Van Randwijckweg 2 te Beek. Meer informatie: www.supplementboek.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel