11 september 2022

Op 17 juli maakten 26 fietsers een tocht van Persingen naar Kleef en volgden daarbij de route die een gezelschap van vier notabele Groningse heren in 1740 per koets hadden volbracht. Het was prima fietsweer voor deze ‘historische grensoverschrijdende’ activiteit, georganiseerd door Heemkundekring De Duffelt.

Na een korte inleiding vertrok het gezelschap iets na elven vanuit Persingen en arriveerde klokslag 12.00.u. in het Duffeldorp Mehr voor een korte pauze bij de Alte Schule. Daarna vervolgde de groep de tocht naar Kleef, dwars door de sfeervolle Duffelt met zijn mooie oude hoeven bij Zyfflich, Mehr en Donsbrüggen, historische locaties (o.a. Haus Germenseel en Schloss Zelem) en mooie vergezichten. Johannes van Lier, geboren en getogen in Mehr en kenner van de streek, gaf op diverse plekken langs de route tekst en uitleg.

Rond 13.15.u. kwam het gezelschap in Kleef aan, waar het aan de voet van de imposante Schwanenturm een amusante en leerzame presentatie kreeg over de geschiedenis van Kleef en de banden van deze stad met Nederland. Een passende afsluiting van een mooie dag.

Daarna kon eenieder op eigen gelegenheid genieten van een drankje of hapje in Kleef, als bodem voor de terugtocht richting Nijmegen.

Vanwege de grote belangstelling wordt de fietstocht op zondag 11 september a.s. herhaald. Informatie en aanmelding: Heinz Maahs (06-14505539, h.maahs@telfort.nl) of Johannes van Lier (0049 2826-5387, jmvan.lier@tonline.de)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel