07 september 2022
12 oktober 2022

De afdeling Preventie van Pro Persona biedt in samenwerking met de gemeente graag de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan de internationale en effectief gebleken Youth Mental Health First Aid cursus waarin de focus ligt op gerichte en helpende aandacht voor alle jongeren die in meer of mindere mate te kampen hebben met mentale problemen.

Helaas laten de cijfers zien dat er veel jongeren zijn die psychische problemen ervaren. Gebrek aan kennis hierover, vooroordelen en niet weten wat te doen, maakt dat er vaak geen hulp wordt gezocht en/of geboden. Of pas te laat. Dit alles maakt dat dit een belangrijk onderwerp is en blijft; een actueel probleem wat zorgt voor veel eenzaamheid en verdriet onder de jeugd. 

Tijdens de YMHFA-cursus worden je tools aangeleerd om eerder te signaleren dat het (even) niet zo goed gaat met de jongere en middels een effectief Actieplan samen tijdig de weg naar de juiste hulpdiensten te vinden, om hiermee veel leed en erger te voorkomen.

Nu is er de mogelijkheid om deze cursus kosteloos te volgen door een ieder die woont of werkt in de regio Nijmegen en in hun (vrijwilligers)werk of andere rol te maken (kunnen) krijgen met jongeren die psychische problemen ervaren. 

Net als dat EHBO heel belangrijk en waardevol is voor onze samenleving, geldt dat ook zo voor de eerste hulp-cursus op psychisch vlak.  Met deze cursus stap je niet in de hulpverlenersrol en je hoeft ook niet te diagnosticeren, maar je kan echt het verschil maken door de eerste signalen eerder te herkennen. YMHFA zet in op preventie en interventie.

De cursus bestaat uit 4 dagdelen van ieder 3,5 uur en wordt in Nijmegen aangeboden op: woensdagochtend 7, 21, 28 september en 12 oktober 2022 van 09:30 – 13:00 uur.

Bij interesse in de cursus kunt u mailen naar: preventie@propersona.nl; U ontvangt dan een link voor definitieve aanmelding.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel