28 augustus 2022

Begin van het jaar was er een oproep aan artiesten voor een nieuw iniatief: ‘Podium aan de Waal’, een openluchtheater aan de Waalkade.

Het Belgische gezelschap 15feet6  trapt af op zondag 1 mei met hun circusspektakel League & Legend.  Alle andere zondagen varieert het programma van straattheater tot drumfanfares, koren, dansgroepen, klassieke muziekgroepen en woordkunstenaars. 

Van zondag 1 mei tot en met zondag 28 augustus is er iedere week een optreden te zien, behalve de drie weken rondom de Vierdaagsefeesten. 

Het nieuwe ‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen - een initiatief en onderdeel van de gemeente Nijmegen - maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. 

Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden.

‘Podium aan de Waal’, elke zondag van mei tot en met augustus (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) in Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven), gratis toegankelijk.

Het volledige programma: delindenberg.com/podium-aan-de-waal-2022

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel