20 juli 2022

In 2019 speelde het Vierdaagse Orkest voor de laatste keer in Groesbeek. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor 2022 goed: de Dag van Groesbeek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vindt weer plaats op 21 juli , het Vierdaagse orkest speelt de avond hier aan voorafgaand op het Dorpsplein in Groesbeek.

Het Vierdaagse Orkest is een gelegenheidsorkest dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse concerten geeft op verschillende locaties. Henk van Raaij van het Vierdaagse Orkest: “we zijn blij dat we weer mogen! Met onze dirigent Bart van Zutven zijn we alweer begonnen aan de repetities. En net als andere jaren zijn onze concerten voor iedereen een feest! De muziek varieert van musicalmuziek tot licht klassiek en pop.”

Henk vertelt dat ze het belangrijk vinden dat hun concert toegankelijk is voor iedereen. Daarom is er bijvoorbeeld geen toegangsprijs en zorgt de organisatie ervoor dat het concert door iedereen bij te wonen is. "Ook als je bijvoorbeeld een rolstoel gebruikt, moet je bij dit concert kunnen zijn", vindt Henk. Verder stipt Henk nog aan dat hij hoopt dat de samenwerking met de plaatselijke horeca weer net zo goed verloopt als in 2019.

Eind maart, toen bekend werd dat het orkest weer naar Groesbeek komt, reageerde toenmalig wethouder Sylvia Fleuren verheugd: "De vorige concerten vielen erg goed in de smaak bij de toehoorders. Gevarieerd repertoire, een sfeervolle entourage en muzikaal van hoge kwaliteit".

 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel