09 juli 2022

Wielerliefhebbers die op zaterdag 9 juli willen deelnemen aan de recreantenwedstrijd van de Omloop der Zevenheuvelen, kunnen zich reeds aanmelden. Het programma vermeldt een toertocht én wedstrijden. Zowel bij de wielerkoers als bij de toertocht zijn nieuwe categorieën.

De vierde editie van ‘De Omloop’ bestaat uit drie wedstrijdonderdelen van verschillend niveaus op een afgesloten parcours én een toertocht voor recreatieve wielrenners. Op het wedstrijdprogramma is voor het eerst, naast een herenkoers, ook een nationale dameskoers opgenomen. Verder is er weer een wedstrijd voor fanatieke recreanten opgenomen. Meer info over aanmeldingen: www.omloopderzevenheuvelen.nl. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website.

Nieuw is dit jaar een Graveltoertocht. Een tocht van 80 kilometer door de landschappen in en rond het Rijk van Nijmegen. Bijna 90% van de gravelroute gaat over onverharde wegen.

Voor de toertocht hoopt de organisatie op ruim 1000 deelnemers. “Hoe meer wielerliefhebbers we kunnen laten zien hoe geweldig je in deze omgeving kunt fietsen, hoe beter”, aldus Joost van Wijngaarden, voorzitter van de Omloop der Zevenheuvelen.

Aan de recreantenkoers kunnen 150 deelnemers meedoen. De eerste 150 inschrijvers zijn zeker van een startbewijs. Daarna wordt er een reservelijst aangelegd om afmeldingen op te vangen.

Evenals vorig jaar zet de Omloop der Zevenheuvelen zich ook dit jaar weer in voor het goede doel. Naast een bedrag vanuit de organisatie, kunnen deelnemers bij aanmelding aangeven of en hoeveel zij willen bijdragen aan het goede doel van dit jaar: Energy4All, een stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekten te stoppen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel