Bezoek Gelderse Musea Digitaal op MuseumTV - Omroep Berg en Dal
23 november 2021

Het aandeel van Gelderse musea op MuseumTV wordt de komende tijd flink uitgebreid.  In samenwerking met Provincie Gelderland worden zes nieuwe films toegevoegd aan de online catalogus.

Stichting Ons Museum biedt via het platform MuseumTV meer dan zeshonderd korte documentaires van musea uit heel Nederland. Zo ontsluit het collecties, vaste exposities en tijdelijke tentoonstellingen aan het Nederlandse publiek. Hiermee voldoet Stichting Ons Museum aan haar doelstelling om cultuur toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen en de drempel naar de Nederlandse museumwereld te verlagen.

Door de samenwerking met Provincie Gelderland breidt de catalogus zich nu uit met zes nieuwe video's, die door mensen uit het hele land worden bekeken.

In de zes nieuwe documentaires swing je door het Kijk en Luistermuseum, leer je alles over orgels in het Nationaal Orgelmuseum en laaf je, je aan de ridderlijke schoonheid van Kasteel Wijchen, Kasteel Ammersoyen en Kasteel Doorwerth. Tot slot leer je bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse alles over het boerenleven rond 1900. Deze diversiteit tekent het brede culturele aanbod van provincie Gelderland.

Kijk op www.museumtv.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel