SWOM zoekt vrijwilligers voor vervoersdienst - Omroep Berg en Dal
22 november 2021

Word jij mijn nieuwe collega-vrijwilliger?

Een vrijwilliger van SWOM vertelt over een dag rijden met de vervoersauto:

“Vandaag heb ik dienst bij de SWOM. Het is een afwisselende dag met ritten naar Leuth, Kekerdom, Nijmegen maar het meeste is in  Millingen. Mijn eerste rit is om 9.30.u. en om 17.00.u. haal ik de laatste cliënt op. Er komen heel veel verschillende mensen voorbij. Op de ene klant moet je wat langer wachten, omdat deze ademnood heeft, de ander is vergeten waar ze naar toe moet. Je zorgt altijd dat ze veilig op de juiste plaats terecht komen.

Er zijn klanten die het zo fijn vinden iemand te zien, dat ze al beginnen te praten wanneer ze de voordeur nog niet eens dicht hebben. Van die mensen hoor je prachtverhalen van vroeger, wat ze allemaal hebben uitgehaald.

Er zijn klanten die zo apetrots zijn dat de fysio goed ging, hartstikke leuk. En er zijn ook klanten die al wat lekkers voor je klaar hebben liggen.

Bij de een zit ik allerlei recepten uit te wisselen, met de ander praat ik over de oogst. De  derde is verdrietig om haar verwant die in een verpleeghuis zit. En bij de vierde probeer ik een beetje zon te brengen, omdat ze al ver is weggezakt in de dementie.

Het komt allemaal voorbij. Ik ben doodmoe, maar ik heb zo’n fijne dag gehad. Het is zulk dankbaar werk. Persoonlijk krijg ik een beetje jeuk van dat woord. Maar het is een verrijking van je leven, echt waar.

We zitten te springen om chauffeurs bij de SWOM. Je hoeft niet hele dagen te rijden. Je kunt ook alleen ochtenden, middagen of avonden rijden. Je kunt zelf aangeven welke dag je wilt rijden en hoe vaak. Eén keer in de week of zelfs één keer in de maand. We zijn overal blij mee. Eerlijk, je weet niet wat je mist. En wil je weten of het iets voor jou is? Vraag of je een keertje mee mag rijden. Kun je zien wat het inhoudt. Zeker weten dat je je meteen opgeeft”, aldus Andrea.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met de coördinator van SWOM, telefoon 0481-431105 elke werkdag van 9.00-11.00.u. of per mail: swom@hetnet.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel