Klever Kerstmarkt - Omroep Berg en Dal
26 november 2021
05 december 2021

De 46e Klever Kerstmarkt vindt plaats van 26 november t/m 5 december op de Pastor Leining Platz en de Koekkoekplatz, dus niet meer op de Forstgarten. Bezoekers kunnen kennis maken met de nieuwe kerstverlichting, die iedereen meteen in een feestelijke decemberstemming zal brengen.

Door de nieuwe, ruimere locatie zullen er meer deelnemers met een breder aanbod zijn. Maar niet alles gaat veranderen. Het muzikale programma met gevarieerde podium optredens tijdens de Kerstmarkt zal natuurlijk blijven.

Ook Nikolaus komt dit jaar weer op de Kerstmarkt langs. Nadat zijn boot bij de Königsgarten aanlegt, stapt hij over in zijn koets die hem direct naar de Klever Kerstmarkt brengt. Daar verrast hij de jonge bezoekertjes met Weckmänner.

Opvallend is het grote aantal eet- en drinkkraampjes. Een aanrader om vooral thuis van te voren niet te eten, want het een is nog lekkerder dan het ander. Ja, de Bratwurst is er natuurlijk ook, net als lekkere frieten, maar wat te denken van die bakjes gebakken champignons, of gebakken rundvlees, of pannenkoekjes… Om deze lekkernijen weg te spoelen, is aan bier geen gebrek, maar vooral vinden de dampende glazen Glühwein gretig aftrek.

De kerstmarkt is gratis toegankelijk.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur

Meer informatie: www.kleverweihnachtsmarkt.de.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel