Natuurexcursie De Biesselt - Omroep Berg en Dal
28 november 2021

Zondag 28 november organiseert Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) weer een natuurexcursie. Men gaat daarvoor naar De Biesselt, een buurtschap tussen Groesbeek en Mook. De start is om 14.00 uur bij ’t Zwaantje, Groesbeekseweg 106 in Mook.

De Biesselt is ontstaan rond 1750 met de stichting van een kleine kolonie en is een interessante buurt om een excursie te organiseren. Centraal gelegen tussen de bossen van Groesbeek en Mook bovenop de stuwwal is het van oudsher een geliefde woonstek. Woon- en verblijfsporen uit het verleden zijn op diverse plekken te vinden. Door de LBG-gidsen zal onderweg uitgebreid over natuur en historie verteld worden. 

“Omdat we de 28e nog volop in de herfst zitten zullen de gidsen daar ook aandacht aan besteden. Misschien zijn er nog paddenstoelen, maar zeker zullen we de veranderingen in de natuur zien op weg naar de winter. De route is pittig met steile klimmen en afdalingen, dus u moet goed ter been zijn. Meelopen is op eigen verantwoordelijkheid, deelname is gratis.”

Aanmelding is verplicht en kan bij Paul Leenders: 024 3972405, pleenders33@gmail.com. Dit kan tot woensdag 24 november.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel