Expositie Helma Groenen in Kalorama Beek - Omroep Berg en Dal
08 september 2021
30 november 2021

Na een veel te lange periode van inactiviteit door de coronacrisis zijn er nu gelukkig weer exposities te bezoeken bij Kalorama. Als eerste is natuurfotografe Helma Groenen aan de beurt.

Helma Groenen, biologe geboren en getogen aan de rand van “de Bruuk” in Groesbeek, vertelt graag over de natuur en fotografeert deze ook nog eens in binnen- en buitenland. Al wandelend documenteert zij het vrije veld: Helma fotografeert situaties zoals die zich in de natuur voordoen, beelden van grote schoonheid maar die voor de doorsnee wandelaar meestal onopgemerkt blijven. In de loop der jaren heeft zij haar stijl veranderd; door het uitvergroten van een detail ontstaan abstracte beelden die de kijker de gelegenheid geven tot een eigen interpretatie van haar werk.

De bewoners van Kalorama hebben al kennis kunnen maken met haar passie voor de natuur middels diverse, zeer aansprekende lezingen. Zo ontstond het idee om een foto-expositie op Kalorama in te richten ter illustratie van wat zij vertelt en om gasten en bezoekers de gelegenheid te geven haar werk te zien. De expositie is een verzameling van Helma’s stijlen en technieken en is te zien tot en met 30 november 2021 in Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Tijdens de expositie is er gelegenheid om Helma’s werk te kopen.

Kalorama is altijd geopend, en u kunt zo binnen lopen.

Meer informatie vindt u op www.wonderendernatuur.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel