Omroep Berg en Dal - Berg en Dal

Berg en Dal

 • Information
  16 februari 2021 09:08

  Gemeente wil fietspad verbreden om botsingen te voorkomen

  GROESBEEK - Ze knallen op elkaar: fietsers op het fietspad door de spoorkuil in Groesbeek. Veelal komen ze met de schrik vrij, maar in een aantal gevallen raakten betrokkenen gewond.
 • Information
  13 februari 2021 20:15

  Kledingwinkels Groesbeek starten outlet om te overleven

  GROESBEEK - De voorraden puilen uit en de winkel mag vanwege de coronamaatregelen niet open. Twaalf kledingwinkels gaan daarom in Groesbeek samen een outletstore beginnen, zodra het mag.
 • Information
  03 februari 2021 11:20

  Millingerwaard wordt nog mooier: soms helpt klagen

  KEKERDOM - Soms helpt het om als burgers te mopperen. Inwoners van Kekerdom hebben met succes gestreden voor een aantrekkelijkere Millingerwaard voor mens en dier.
 • Information
  21 januari 2021 15:30

  Hans vindt een hoofd in zijn achtertuin en heeft nu heel veel vragen

  GROESBEEK - Als hij niet van klei was geweest, was het een heel lugubere vondst geweest. In Groesbeek heeft een man een hoofd gevonden.
 • Information
  13 januari 2021 09:33

  Inzamelingsactie voor beboete activisten die beeld uit Afrika Museum meenamen

  BERG EN DAL - Er is een inzamelingsactie gestart voor de vijf activisten die in september vorig jaar een Congolees grafbeeldje meenamen uit het Afrika Museum in Berg en Dal. Op de site GoFundMe wordt geld ingezameld om de groep te helpen de boetes en proceskosten te betalen.
 • Information
  12 januari 2021 16:00

  Diefstal uit Afrika Museum: boetes en voorwaardelijke celstraffen

  BERG EN DAL - De vijf activisten die ervan worden verdacht een beeld uit het Afrika Museum in Berg en Dal te hebben gestolen, hebben dinsdag boetes en een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Het vijftal werd buiten het museum aangehouden met het Congolese grafbeeldje nog in de hand.
 • Information
  26 december 2020 17:30

  Vrijgelaten man gooit baksteen naar agenten

  BERG EN DAL - Een man heeft het zaterdagochtend vrij bont gemaakt bij de politie van Berg en Dal. De man gooide nadat hij op vrije voeten was gesteld een baksteen richting politieagenten en kon linea recta de cel weer in.
 • Information
  22 december 2020 18:00

  Vrees voor meer platgereden beschermde hagedissen

  GROESBEEK - Meer platgereden zandhagedissen. Dat kan bijna niet anders, denken natuurbeschermers, nu de gemeente Berg en Dal van plan is het fietspad door de spoorkuil in Groesbeek twee keer zo breed te maken.
 • Information
  16 december 2020 12:12

  Tegenstanders van gloednieuwe mountainbikeroutes 'desnoods naar Raad van Europa'

  BERG EN DAL - Mountainbikers hebben ze net met bloed, zweet en tranen aangelegd, maar de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap eist dat ze weer verdwijnen; de mountainbikeroutes in het Rijk van Nijmegen. Volgens de vereniging zijn de paden een ramp voor de dieren die er leven.
 • Information
  15 december 2020 17:28

  55 Nieuwe Nederlanders in Berg en Dal

  GROESBEEK - Veel mensen kiezen er bewust voor om Nederlander te worden. Daarmee kiezen ze ook voor een toekomst hier in Nederland.
 • Information
  13 december 2020 09:52

  Feest van Licht officieel geopend

  HEILIG LANDSTICHTING - Na toespraken door bestuursvoorzitter van Orientalis, Walter Hamers en burgemeester Mark Slinkman, werd vrijdagmiddag door het aansluiten van een lichtkabel Het Feest van het Licht officieel geopend. Na de officiële opening kregen burgemeester Slinkman en wethouder Visser een rondleiding door de kersstallententoonstelling in het hoofdgebouw en ook werd een bezoek gebracht aan het feestelijk verlichte park.
 • Information
  10 december 2020 23:15

  Hennepkwekerij ontdekt in Millingen aan de Rijn

  MILLINGEN AAN DE RIJN - Vandaag ontdekte de politie een hennepkwekerij aan de Beatrixtraat in Millingen aan de Rijn. Vervolgens werd de kwekerij ontmanteld in samenwerking met Liander en Waardwonen.