De politie op de dag van het steekincident. Foto: Persbureau Heitink.

De politie op de dag van het steekincident. Foto: Persbureau Heitink.

NIJMEGEN - De 17-jarige jongen die vastzit voor de fatale steekpartij op 17 september in Nijmegen, wordt ook verdacht van poging tot doodslag op 21 juli in die plaats. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM wil niks zeggen over de toedracht van het incident afgelopen zomer. “Omdat de verdachte minderjarig is en het onderzoek nog loopt, doen we verder geen mededelingen”, aldus een woordvoerder.

Niet meer in beperkingen

De Nijmegenaar zit momenteel in voorlopige hechtenis vanwege het dodelijke steekincident in september. Hij wordt verdacht van moord of doodslag. Zijn voorlopige hechtenis is afgelopen donderdag met negentig dagen verlengd. Hij zit inmiddels niet meer in beperkingen, meldt het OM.

De minderjarige verdachte was al als verdachte in beeld voor een ander incident, in juli van dit jaar. Toen was hij betrokken bij een poging tot doodslag. Deze zaak werd tijdens de zomerfeesten bij de politie gemeld, maar er werd geen aangifte gedaan.

Op 21 augustus, een maand na het incident, werd alsnog aangifte gedaan. De politie is toen een onderzoek gestart dat zich richtte op het verzamelen van bewijs, voordat tot een eventuele aanhouding kon worden overgegaan. De jongen was in dat onderzoek nog niet aangehouden, toen op 17 september de steekpartij in Nijmegen plaatsvond.

De politie hield ook een 23-jarige Nijmegenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. Dat gebeurde in de nacht van 17 op 18 september. Deze man is inmiddels weer op vrije voeten. De politie wil niet zeggen of hij nog een verdachte is.

Klaarlichte dag

De steekpartij op zaterdag 17 september vond op klaarlichte dag plaats op Plein 1944, in het centrum van de stad. Bij het incident kwam een 21-jarige Nijmegenaar om het leven. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Deel dit artikel