Romeinse soldaten in Orientalis. Foto: Orientalis

Romeinse soldaten in Orientalis. Foto: Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Tijdens de Romeinse zomer bij Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting waan je je echt in de tijd dat de Romeinen de bezetters waren van deze streek. Romeinse soldaten, koop- en ambachtslieden nemen je mee terug in de tijd.

Tijdmachine

Orientalis is als een soort tijdmachine. Wanneer je door de poort stapt ga je zo'n 2000 jaar terug in de tijd, en loop je door romeinse straten waar handel wordt gedreven en ambachten worden uitgevoerd. Plotseling komt een legioen soldaten door de straat en even later sta je midden in een heus gevecht.

Bombastix kindertheater

In het museumpark krijgen kinderen, zelfs tijdens de vakantie, een leuke geschiedenisles. Tot 11 september zijn de romeinen dagelijks aanwezig (dinsdag t/m zondag). Ook zijn er tal van andere activiteiten zoals het Bombastix kindertheater op woensdag.

In het weekend van 3 en 4 september is Orientalis het decor voor het romeins foodfest en het weekend daarna wordt er brood gebakken. Geen gewoon brood, maar brood volgens origineel romeins recept.

Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit artikel