Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De spelers van De Graafschap. Foto: Omroep Gelderland
Alexander Büttner is weer terug bij De Graafschap. Foto: Orange Pictures

Alexander Büttner is weer terug bij De Graafschap. Foto: Orange Pictures

DOETINCHEM - Bij De Graafschap waren Achterhoekers jarenlang schaars, maar nu zijn ze weer bepalend. Zo kwamen de Doetinchemmers Siem de Jong en Alexander Büttner terug 'naar huus'.

Beide spelers kwamen nooit uit in het eerste elftal van De Graafschap. De Jong maakte vooral furore bij Ajax en Büttner werd bekend bij Vitesse en maakte een spectaculaire transfer naar Manchester United. Maar nu speelt hij dan eindelijk in zijn woonplaats. "Ik speel met trots in dit shirt. Ik heb er heel lang op moeten wachten, eindelijk is het zover."

"Een week geleden met dat lekkere weer heb ik de scooter gepakt en ben binnendoor naar het stadion gereden. Mooi om terug te zijn. Veel jongens zijn ook terug, zoals Siem de Jong. Wij brengen ook kwaliteit en zijn belangrijk voor het elftal. We hebben veel talenten, het is een mooie mix zo."

Nieuwe groep was nodig

Doelman Hidde Jurjus uit Lichtenvoorde was lange tijd één van de weinige Achterhoekers. "Je levert soms wat in en dan krijg je ook wat terug. Jammer dat Ted van de Pavert weg is. Ik heb heel lang met hem samengewerkt. Maar er zijn wat jongens terug, die ik van vroeger ken. Het is een hele nieuwe groep na de zomer en dat was ook wel nodig."

"De tendens is ook dat we meer eigen talenten een kans geven. We moeten wel kritisch blijven. Alleen als ze goed genoeg zijn, moeten ze doorkomen. Maar die jongens doen het nu heel goed. Nu moeten ze het volhouden."

De spelers van De Graafschap - Foto: Omroep Gelderland

Toch is het geen zekerheid dat De Graafschap zomaar zal meedraaien in de top van de eerste divisie. "De kwaliteit is omhoog gegaan", ziet de doelman. "Dat is een goede ontwikkeling. Waar je vroeger vaak misschien maar twee grotere clubs qua naam had, zijn het er nu wel zes. Als je een jaar niet goed bent, heb je pech."

Pleurishekel

Maar daar zal Büttner zich echt niet bij neerleggen. "Toen ik bij RKC kwam, hoorde ik alleen maar dat ze zich wilden handhaven. Daar heb ik een pleurishekel aan en dat heb ik ook aangegeven. En we werden tiende. Dat geloof moet je hebben. Met De Graafschap wil ik nu ook meedoen bovenin. Dat is mijn karakter."

Deel dit artikel