Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het Vierdaagse orkest in Groesbeek. Foto: Peter Farla
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Het orkest in actie. Foto: Willy Claus
Veel publiek voor het Vierdaagse orkest. Foto: Peter Farla

Veel publiek voor het Vierdaagse orkest. Foto: Peter Farla

GROESBEEK - De donderdag is traditioneel de Dag van Groesbeek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Met als hoogtepunt de Zevenheuvelenweg wordt deze dag gezien als meest uitdagende dag van het wandelevenement. Ook het centrum van Groesbeek bruist dan van alle activiteiten.

Muzikaal voorproefje

Op woensdagavond speelt als muzikaal voorproefje het Vierdaagse orkest op het Dorpsplein in Groesbeek. Ook dit jaar is de opkomst van het publiek weer massaal en het orkest speelt de sterren van de hemel. Naast het 80 muzikanten tellende orkest wordt het publiek ook verrast met een aantal fantastische vocalisten.

Dirigent Bart van Zutven

Het Vierdaagse Orkest is een harmonieorkest bestaande uit ongeveer 80 enthousiaste en voornamelijk jeugdige muzikanten aangevuld met een combo en een groep vocalisten. De meeste muzikanten komen uit de regio Land van Cuijk en het orkest staat onder de bezielende leiding van dirigent Bart van Zutven. De Vierdaagse-concerten en alles wat daarbij komt kijken worden georganiseerd door drie enthousiaste vrijwilligers.

Het Vierdaagse orkest is donderdag vanaf 19.30.u. nog te zien en te horen tijdens het Cuijks Kadeconcert. Vrijdag speelt het tijdens de doortocht in Cuijk en tenslotte zondag 24 juli, vanaf 15.00.u. het Goffertconcert in Nijmegen. Voor dit laatste concert zijn hier kaarten te bestellen.

Omroep Berg en Dal TV maakte onderstaande special.

Het orkest in actie - Foto: Willy Claus

Deel dit artikel