De zoektocht naar de drenkeling. Foto: Omroep Gelderland

De zoektocht naar de drenkeling. Foto: Omroep Gelderland

OOIJ - De vondst van een drenkeling in de Bisonbaai leidt tot grote ontzetting bij bezoekers van de waterplas in de Ooijpolder.

Vanaf dinsdagavond werd er naar een 64-jarige man uit het Zeeuwse Sluis gezocht die zou zijn gaan zwemmen. Woensdag iets na twaalven werd er een lichaam boven water gehaald door de politie. Onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om de vermiste man gaat.

'Zijn kleren lagen daar nog'

Vlak voor de vondst waren alle mensen die op het het terrein verbleven gesommeerd om te vertrekken. Johan Hesselbach zwemt iedere dag in de Bisonbaai. Hij maakte alle commotie vanaf het begin mee.

"Ik hoorde dat twee mannen van een camping waren gekomen. Ze zouden beiden de Vierdaagse lopen, maar kenden elkaar niet. Eén van de mannen ging zwemmen. De andere niet. Hij is niet teruggekomen en zijn kleren lagen daar nog. Toen hebben ze alarm geslagen", blikt Hesselbach terug.

Kijk naar het interview met Johan Hesselbach:

Helikopter

Volgens Hesselbach werd er een grote zoekactie gestart. "Er kwam allemaal brandweer hier zoeken, ook met een boot en een helikopter. Om half twaalf hebben ze iemand gevonden en is iedereen gevraagd om te vertrekken. Heel triest, ja."

Een andere bezoeker had eigenlijk het water nog in gewild. "Maar nu ik dit gehoord heb, ben ik blij dat ik niet heb gezwommen. Een eng idee als hier net iemand is verdronken en er nog in ligt."

'Het kan heel gevaarlijk zijn'

Hesselbach kent de Bisonbaai goed. "Ik ben ooit naar dat eiland gegaan en toen wilde ik nog naar de overkant zwemmen. Maar mijn energie was op. Ik wilde even op mijn rug gaan liggen, maar met die golven ging dat niet. Op pure wilskracht ben ik naar de kant gezwommen en daar heb ik een half uur helemaal dizzy gelegen. Het kan dus heel gevaarlijk zijn."

"Ik weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren", gaat hij verder. "Misschien vanwege de hitte. Als je dan te snel het water in gaat, iets met het hart. Of dat je opeens tijdens het zwemmen een slok water binnen krijgt. Of kramp. Je weet het niet. Maar akelig is het wel."

Deel dit artikel