Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De Natte, klaar voor de kermis. Foto: OEV1@Facebook
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Schutterij OEV. Foto: OEV@Facebook
Kermis in Millingen. Foto: (ter illustratie) Pixabay

Kermis in Millingen. Foto: (ter illustratie) Pixabay

MILLINGEN AAN DE RIJN - Na twee kermisvrije jaren, veroorzaakt door het coronavirus is Millingen er weer klaar voor: de kermis en schuttersfeesten van zaterdag 23 t/m dinsdag 26 juli. De vaandels zijn weer opgestreken, de schutterstenten hebben een extra oppoetsbeurt gehad en de kelders zijn weer rijkelijk gevuld met bier en andere dranken, dus het feest kan beginnen.

Familiedag en Eurodag

De kermisattracties worden weer opgesteld op de Heerbaan en zijn dagelijks geopend van 13.00.u. tot 24.00.u. en op dinsdag tot 23.00.u. De kermisexploitanten hebben een aantal extra acties. Zo is er op maandag een familiedag (3 halen = 2 betalen), op dinsdag een Eurodag en op dinsdagavond een loterij. Er zijn weer diverse attracties, waaronder een draaimolen, zweefmolen, botsauto's en een rups. Natuurlijk zijn ook de traditionele oliebollen en suikerspinnen verkrijgbaar.

Nat en Dreug

Zowel de Natte als de Dreuge schutters vieren 4 dagen kermis in hun schuttersgebouwen. Op zondag gaan beide verenigingen op pad om koning te schieten. Op maandag trekken de stoeten nogmaals door de straten van Millingen. Dan worden de koningsparen weer van huis afgehaald.

Voor het volledige Dreuge en Natte programma: zie de Regioagenda .

In verband met de kermis is een gedeelte van de Heerbaan afgesloten. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

De Natte, klaar voor de kermis - Foto: OEV1@Facebook
Schutterij OEV - Foto: OEV@Facebook

Deel dit artikel