Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het onbeschadigde spandoek. Foto: Lionne Broekman@Facebook
Spandoek vernield in Kekerdom. Foto: Lionne Broekman@Facebook

Spandoek vernield in Kekerdom. Foto: Lionne Broekman@Facebook

BERG EN DAL - In het hele land voeren de boeren actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Op veel plaatsen gebeurt dat op een burger-onvriendelijke manier door blokkades, versperringen en brandende strobalen, In Berg en Dal daarentegen demonstreert de boer op een nette en vriendelijke manier.

Zichtbaarheidsacties

De lokale boeren laten zich vooral zien en horen door zogenaamde zichtbaarheidsacties, met spandoeken en stropoppen op eigen terrein. Verder reed men enkele rondjes door de gemeente om zich te laten zien, maar altijd met respect voor een ander en ook voor de spullen van een ander. Ook een goed voorbeeld: de boeren die afgelopen weekend de omgegooide vlaggenmasten in Nijmegen rechtop hebben gezet kwamen grotendeels uit Berg en Dal.

Spandoeken vernield

De nacht van maandag op dinsdag zijn er op diverse plekken in de polder spandoeken van de boeren kapotgesneden. Of omdat men het niet eens is met de boeren óf uit baldadigheid na teveel alcohol tijdens de Vierdaagsefeesten. "We kunnen het oneens zijn met elkaar, maar blijf van elkaars spullen af", zo zeggen de boeren op Facebook.

Deel dit artikel