Rose met haar trofee van Wimbledon. Foto: Omroep Gelderland

Rose met haar trofee van Wimbledon. Foto: Omroep Gelderland

APELDOORN - Ze had nog nooit op gras getennist, maar toch won Rose Marie Nijkamp vorige week het dubbeltoernooi bij de jeugd op Wimbledon. Het 16-jarige tennistalent uit Apeldoorn leeft opeens in een droomwereld.

"Het lijkt wel als in een film", glundert ze. "Zo mooi, heel vet, mijn eerste Grand Slam. Ik deed mee aan de kwalificaties in het enkelspel en schoof toen door naar het hoofdtoernooi. Daar haalde ik de derde ronde."

En daar kwam het dubbeltoernooi opeens bij, waar ze samen speelde met de Keniaanse Angella Okutoyi. "We speelden voor het eerst samen. Ik kende haar eigenlijk ook niet. Maar het is een aardige meid en we hadden een hele goeie vibe in het dubbel."

Bekijk de video met de Wimbledon-kampioene:

Geen body-builder

Plezier in de sport staat altijd centraal. "Ik probeer er altijd van te genieten. Bij het dubbel, maar ook in het enkelspel. Ik heb geen voorkeur, ik vind het allebei superleuk. Ik ben best wel handig, want ik ben niet echt een body-builder. Ik moet het doen met wat ik heb, maar ik ben hard bezig fysiek. Ik wil dit jaar graag de US Open spelen en volgend jaar alle Grand Slams."

Vier jaar geleden sprak Rose haar ambities al nadrukkelijk uit. "Ik wil nummer één van de wereld worden en meer Grand Slams winnen dan Federer."

Zie ook: Tennistalent Rose Nijkamp wil nummer 1 van de wereld worden

Deel dit artikel