Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Brand op de A1 ter hoogte van Stroe. Foto: Persbureau Heitink
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Boeren protesteren bij het distributiecentrum van Boni in Nijkerk. Foto: Persbureau Heitink
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Op de A12 bij Didam en Zevenaar werd brand gesticht. Foto: Persbureau Heitink
Politiebussen aangevallen in de buurt van Kootwijkerbroek. Foto: Persbureau Heitink

Politiebussen aangevallen in de buurt van Kootwijkerbroek. Foto: Persbureau Heitink

HIERDEN - Door de hele provincie zijn boerenprotesten uit de hand gelopen. Een overzicht van wat er dinsdagavond en -nacht allemaal gebeurde.

Woedende menigte bij stikstofminister in Hierden

In Hierden trok een woedende menigte naar het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Boeren wisten volgens de politie met een trekker door een blokkade te komen. Agenten zouden vanwege hun eigen veiligheid niet in hebben kunnen grijpen.

Bij het protest is een politieauto vernield en is een giertank geleegd. “De situatie was dreigend en onacceptabel, ook richting hulpverleners”, aldus een woordvoerder. De politie probeert nu te achterhalen wie er verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.

Politiebussen aangevallen in Kootwijkerbroek

Ook in Kootwijkerbroek liep het dinsdagavond uit de hand. Relschoppers vielen daar, in de buurt van de A1 bij Stroe en Harskamp, politiebussen aan. Op beelden is te zien hoe demonstranten met onder meer stalen pijpen en grote houten hamers de bussen aanvallen.

Autobanden in brand op A1

Eerder werden op de A1 bij de op- en afrit Stroe al banden lek gestoken en ventielen losgedraaid van een politieauto en politiemotoren. Op de snelweg werden autobanden in brand gezet en trekkers belemmerden het verkeer. Agenten konden wel voorkomen dat er boomstammen op de snelweg belandden.

Brand op de A1 ter hoogte van Stroe. - Foto: Persbureau Heitink

Distributiecentrum omsingeld in Nijkerk

Tientallen trekkers trokken in de avond naar Nijkerk. Daar omsingelden boeren het distributiecentrum van supermarktketen Boni.

Boeren protesteren bij het distributiecentrum van Boni in Nijkerk. - Foto: Persbureau Heitink

A12 geblokkeerd bij Didam

Ook op de A12 was het raak. Daar werd de snelweg richting Arnhem geblokkeerd, in de buurt van Didam en Zevenaar. Ook verkeer op de aansluitende A18 liep daardoor vast.

Op de A12 bij Didam en Zevenaar werd brand gesticht. - Foto: Persbureau Heitink

Dikke zwarte rookwolken boven de A50

Eerder op de avond was er ook een brand op de A50. Ter hoogte van afrit Teuge werden meerdere spullen in brand gestoken, die voor dikke zwarte rookwolken zorgden. Vanaf een viaduct over de A50 bij Apeldoorn werd vuurwerk gegooid naar hulpverleners.

Zie ook: Ons liveblog over de boerenprotesten

Deel dit artikel