Wim betaalde 188,53 euro voor ruim 96 liter. Foto: Omroep Gelderland

Wim betaalde 188,53 euro voor ruim 96 liter. Foto: Omroep Gelderland

EMMERICH AM RHEIN - Het is woensdag flink druk bij de tankstations net over de grens. Nederlanders weten de Duitse pomp goed te vinden, nu de brandstofprijzen vanwege de belastingverlagingen een stuk lager zijn dan in Nederland. Wim gooit zijn tank - en jerrycans - lachend vol in Elten. "Ik heb het gehaald met mijn bijna lege tank."

Wim, die in de grensstreek woont, heeft legergroene jerrycans meegenomen in zijn oude Renault Twingo. "Dat is twintig, dat is twintig en dat is twintig liter", wijst hij aan. "En dan nog bijna veertig liter in de gewone tank. Dat is de moeite waard om om te rijden."

Zijn tank was leeg toen hij in Elten, net over de grens bij Zevenaar, aankwam. "Helemaal tot de laatste druppel. Het was wel even zweten, maar het is gelukt", lacht hij. De teller aan de pomp stopt uiteindelijk op 96,24 liter, à 188,53 euro.

Kijk hier hoe Wim tot de laatste druppel goedkoop wil tanken in Elten:

De Duitse pomphouders zijn blij met de tanktoeristen. Volgens Horst Derksen van de pomp in Elten komt 80 à 90 procent van zijn klanten uit Nederland. "Het is hier druk en ik merk dat de Nederlanders zelfs vanuit de regio Arnhem hiernaar toe komen. Met de jerrycans nemen ze het voordeel mee."

Wat de pomphouder er zelf aan verdient? "Het is moeilijk te zeggen, maar het levert mij 2 à 3 cent per liter op", aldus Derksen.

Zie ook: Zoveel euro bespaar jij als je tankt in Duitsland

Deel dit artikel