Thomas Letsch woedend langs de lijn in Utrecht. Foto: Omroep Gelderland

Thomas Letsch woedend langs de lijn in Utrecht. Foto: Omroep Gelderland

UTRECHT - Vitesse ging donderdagavond, in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal, met 3-1 onderuit bij FC Utrecht. Een harde nederlaag die zondag niet zomaar omgebogen wordt. Toch wil men in Arnhem nog niet bij de pakken neer gaan zitten.

"We zijn absoluut nog niet dood", zegt trainer Thomas Letsch donderdag na de wedstrijd tegen FC Utrecht. "We moeten zondag met minimaal twee goals verschil winnen voor een verlenging, dat is absoluut mogelijk. We zijn dus nog wel in leven."

Kijk hier de teleurgestelde reacties na afloop:

Maar daar leek het lange tijd niet op. Vitesse speelde een beroerde wedstrijd in Utrecht en werd overlopen door de thuisploeg. "We zijn heel slecht aan de wedstrijd begonnen", stelt middenvelder Patrick Vroeg. "We waren niet scherp in de duels en dan loop je achter de feiten aan. Hoe we overlopen werden is niet Vitesse-waardig."

Hoe het kan dat er geen scherpte is, op zo'n belangrijk moment, da weten ze in Arnhem niet. "Het is niet dat niemand wil", zegt Letsch. "Maar de tegenstander wilde het wel meer en wij maakten veel fouten. Het staat na twee minuten al 1-0 en dan krijgt de tegenstander meer vertrouwen en het stadion achter zich. Dan wordt het zwaarder. Het gebeurt ons nu één keer, maar ik verzeker dat dit in de terugwedstrijd niet gebeurt", aldus de coach."

'Dan verdienen we het niet'

Patrick Vroegh hoopt dat Vitesse wat geleerd heeft van de afstraffing. "Het zal wel moeten, we hebben niet veel tijd om bij de pakken neer te zitten. We weten wat ons te doen staat. Het begint bij het winnen van duels en scherp zijn. De juiste mentaliteit tonen. Als we dat niet kunnen wordt het heel lastig. En ja, als we zondag hetzelfde doen als nu, dan verdienen we het ook niet om Europa in te gaan. Aan ons de taak om te laten zien dat het eenmalig is."

Niet trainen, wel praten

Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen moet er wel wat gebeuren. Maar niet door middel van trainen, stelt de Duitse trainer. "We hebben niet veel tijd. En daarnaast hebben we al 52 wedstrijden gespeeld dit jaar. Dus het gaat niet om trainen nu. Het gaat nu meer om praten. Ik hoop dat ik niemand hoef te motiveren, dat zou niet goed zijn. Maar het zou zondag zomaar eens onze laatste wedstrijd kunnen zijn, dus we moeten ervoor zorgen dat dat het niet wordt. We gaan de tijd goed benutten."

Deel dit artikel