Keizerin Esther Wolvers wordt geïnstalleerd . Foto: Peter Hendriks

Keizerin Esther Wolvers wordt geïnstalleerd . Foto: Peter Hendriks

KEKERDOM - Bij Schutterij EMM in Kekerdom werd zaterdag 14 mei gestreden om het Keizerschap. Onder een stralende voorjaarszon wist Esther Wolvers, met het 65e schot, de romp van de vogel naar beneden te schieten. Hiermee is ze de komende vijf jaar Keizerin van EMM.

Derde periode als keizerspaar

Voor Esther niet onbekend: in 2012 en 2017 wist haar partner Ruud Schaminee zich ook tot Keizer te schieten. Dus samen gaan ze nu voor de derde periode van 5 jaar als keizerspaar. Na de kroning tot Keizerin aan het eind van de zaterdagmiddag, volgt het Keizersbal in de feesttent op het kermisterrein van de familie Sanders in Kekerdom.

75-jarig jubileum

Schutterij EMM viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Vrijdag was er al een drukbezochte receptie en feestavond. Vanmiddag begonnen de festiviteiten met een rondgang door het dorp, waarbij de schutterij vooraf werd gegaan door een tamboerkorps gevormd uit vele oud-leden van het korps.

Brunch, pub-quiz en matinee

Morgen zullen zo'n 120 leden aanwezig zijn op een brunch, gevolgd door een speciale pub- quiz. Vanaf 14.30.u. volgt nog een matinee m.m.v. Marco Verriet. Tijdens het Keizersbal op zaterdag en het matinee op zondag is iedereen van harte welkom. De entree is gratis.

Deel dit artikel