Adrian Grbic wil scoren bij Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

Adrian Grbic wil scoren bij Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse trok de afgelopen week een nieuwe aanvaller aan. De Oostenrijkse spits Adrian Grbic kwam op huurbasis over van het Franse Lorient. Grbic wil bij Vitesse weer doelpunten maken.

De eerste dagen zijn de Oostenrijker goed bevallen in Nederland. "Ik heb goed eerste dagen gehad. Er waren leuke trainingen en iedereen hier heet me welkom en is vriendelijk voor mij. Ik voel me echt welkom bij Vitesse."

En dat had de spits wel nodig. Bij Lorient werd het een eenzaam bestaan door de weinige speelminuten die de 25-jarige aanvaller maakte. Toen Vitesse haar interesse kenbaar maakte was de keuze ook snel gemaakt, vertelt de aanvaller. "Het was voor mij belangrijk om weer te spelen en plezier te hebben. Vitesse gaf mij meteen het gevoel dat ik hier welkom was en ze ook kon helpen. Voor mij is dit een uitstekende club. We staan vierde in de competitie en spelen in de Conference League. Dit is uitstekend om mijzelf te ontwikkelen."

'Hoeveel doelpunten zien we wel'

Bij de Fransen scoorde de aanvaller maar twee keer, in negen wedstrijden. Hier in Arnhem wil hij laten zien dat hij wel kan scoren. "Dat is wel mijn doel ja. Ik weet dat ik technisch ben en de bal kan vasthouden, maar mijn kracht is toch wel doelpunten maken. Hoeveel dat er dan zijn, zien we aan het eind van het seizoen wel."

Wat de Oostenrijker betreft begint hij zaterdag tegen Feyenoord al met scoren. "In zo'n belangrijke wedstrijd, zou dat mooi zijn."

Deel dit artikel