Gaat carnaval dit jaar door of niet?. Foto: Pixabay

Gaat carnaval dit jaar door of niet?. Foto: Pixabay

GROESBEEK - De Gemeente Berg en Dal heeft in overleg met HeLaHo, SOK en Stichting Rozenmaondag al eerder besloten de reguliere carnaval in februari niet door te laten gaan. Men verwacht dat er nog teveel corona restricties zullen zijn om op een goede manier het feest der zotten te vieren.

Carnaval met Pinksteren ? Online Schlagerfestival ?

In Groesbeek zijn al plannen te horen voor bijvoorbeeld een Carnavalsweekend tijdens Pinksteren, een inhaaloptocht en een schlagerfestival online of op TV. Het SOK, het samenwerkingsorgaan voor het Groesbeeks carnaval heeft al overleg gehad met deelnemers aan het schlagerfestival en optochtdeelnemers. Ook wil men graag de mening horen van iedere Groesbeekse carnavalist en daarom werd onderstaande brief met enquête op diverse social media geplaatst. Om de enquête in te vullen, klik hier.

Beste Groesbeekse carnavalisten,

Zoals jullie misschien al uit de media hebben vernomen hebben wij als SOK in samenspraak met de gemeente Berg en Dal geconcludeerd dat er ook voor 2022 geen normale carnaval inzit.

Zoals het er nu naar uitziet zal de huidige situatie niet snel veranderen en is het met de carnaval, eind februari, nog steeds niet toegestaan om met een groot aantal mensen bij elkaar te komen. Een schlagerfestival, carnavalsoptocht of feesttent zit er voorlopig dus nog niet in.

Maar om nu weer een complete carnaval geruisloos voorbij te laten gaan, gaat ons te ver. Daarom zijn wij voornemens om het schlagerfestival als in een TV editie te laten plaatsvinden en om de carnavalsviering, inclusief optocht, te verplaatsen naar het pinksterweekend, 4 en 5 juni. Zoals wij nu horen is dit het weekend waar meerdere plaatsen in Nederland, de carnavalsviering inhalen.

Vandaag hebben wij alle schlagerfestival- en optochtdeelnemers via een enquête gevraagd hoe zij hierover dachten. Maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe alle carnavalisten hier over denken. Wij zijn hierover erg enthousiast maar belangrijker is nog; wat vinden jullie ervan?

Om jullie mening en interesse hierover te horen hebben wij een kleine enquête opgesteld die wij jullie graag voorleggen.

Wij zien jullie reactie graag zo spoedig mogelijk tegemoet.

Deel dit artikel