Eelco Sintnicolaas tijdens het NK van 2019 Foto: Omroep Gelderland

Eelco Sintnicolaas tijdens het NK van 2019 Foto: Omroep Gelderland

APELDOORN - Eelco Sintnicolaas stopt met atletiek. Hij wil dit jaar afscheid nemen bij het NK op zijn eigen baan in Apeldoorn.

Dat laat de meerkamper weten via Facebook. "Eind juni is het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn. Bij mijn eigen club AV'34. In 1999 stond ik daar als mandjesdrager achter de startblokken van o.a. Troy Douglas, Marko Koers en Gert-Jan Liefers. Dit lijkt mij de ideale plek om mijn carriere als meerkamper af te sluiten."

Blessureleed

Sintnicolaas kwam de laatste jaren nog maar sporadisch in actie. Op het EK van 2018 in Berlijn raakte hij opnieuw geblesseerd en sindsdien voltooide hij nauwelijks nog een meerkamp. Ook plaatsing voor de Olympische Spelen lukte niet. "In de laatste 2 covid-jaren zijn wedstrijden geen vanzelfsprekendheid geweest. Om nu te beslissen dat het NK in Den Haag 2019 mijn laatste tienkamp was, voelt ook niet goed."

Eelco Sintnicolaas behoorde jarenlang tot de wereldtop op de meerkamp. In 2010 haalde hij zilver op het EK tienkamp en in 2013 won hij goud op het EK Zevenkamp Indoor.

Deel dit artikel