Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Johnatan Opoku. Foto: Orange Pictures
Robbemond maakt zich zorgen na de slechte reeks. Foto: Orange Pictures

Robbemond maakt zich zorgen na de slechte reeks. Foto: Orange Pictures

DOETINCHEM - De Graafschap verloor zondagmiddag met 1-2 van VVV Venlo. Het betekende een nieuwe thuisnederlaag. In de laatste 7 thuiswedstrijden werd maar één keer gewonnen. "Zorgelijk", zegt trainer Robbemond.

Het repeterende verhaal over gemiste kansen kon ook vandaag weer uit de kast getrokken worden. Maar De Graafschap verpeste het zondagmiddag zelf. Met twee individuele fouten van Van de Pavert en Van Heertum ging het weer mis. "Ja, we krijgen dan wel voldoende kansen, maar dan maken we individuele fouten waardoor de wedstrijd kantelt", weet trainer Reinier Robbemond.

Bekijk hier de reacties na De Graafschap-VVV Venlo:

En dat tikt aan. "Zeker in een wedstrijd waarin je zelf de kansen niet maakt, dan is iedere individuele fout cruciaal voor het resultaat. Deze momenten kosten je de overwinning", stelt de coach na afloop.

'Dit ligt bij iedereen'

Middenvelder Johnatan Opoku wilde niet zover gaan om zijn verdedigers 'de schuld' te geven vandaag. "Het begint namelijk bij het afmaken van de kansen. Als wij gewoon scoren, moet VVV wat anders gaan doen. Maar op een gegeven moment gaan wij ook maar gewoon lange ballen spelen en mee in het slechte spel. Dat soort dingen mogen gewoon niet gebeuren. Daarnaast moeten we de kansen gewoon afmaken. Dit ligt bij iedereen."

Eén overwinning thuis

Waar de Vijverberg jarenlang een veste was thuis, is het dit seizoen drama voor de Superboeren. In de laatste zeven thuiswedstrijden werd maar één keer gewonnen. "We pakken thuis echt veel te weinig punten", stelt Robbemond. "Het is raar dat we in de uitwedstrijden maximaal scoren en thuis veel te weinig resultaat halen. We belonen onszelf telkens niet thuis en dat baart zorgen."

Hoe dat kan? "Ja, het is gewoon zo. Maar misschien zie je het belang van het publiek ook wel, wat het voor een team kan betekenen. Natuurlijk moeten we het uit onszelf halen, want we hebben vandaag ook niet gespeeld tegen een ploeg die beter is. Maar je verliest wel en dat gebeurt te vaak."

Opoku wil het ontbreken van de supporters niet meteen als reden aanwijzen. "Daar heeft iedereen last van. We moeten duels gewoon eerder beslissen, goals maken. Nu krijgen we weer de deksel op de neus. Dat geeft een pijnlijk gevoel."

Afbeelding
Johnatan Opoku. Foto: Orange Pictures

Gravenberch wil weg

En iemand die goals kan maken is Danzell Gravenberch. Maar de spits is op het derde plan beland bij De Graafschap en wil dus ook weg, zo gaf hij na afloop aan bij Regio8. "Dat wist ik natuurlijk. Danzell heeft daar zijn redenen voor. Maar het is een jongen die bij De Graafschap onder contract staat en gewoon zijn werk moet doen. Van mij hoeft hij niet weg, maar als iemand andere wensen heeft, of hier niet wil zijn. Dan moet je daar als club natuurlijk over nadenken."

Deel dit artikel