Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Van de Pavert kopt de 1-1 binnen. Foto: Omroep Gelderland
De Graafschap op achterstand tegen VVV. Foto: Omroep Gelderland

De Graafschap op achterstand tegen VVV. Foto: Omroep Gelderland

DOETINCHEM - De Graafschap is het jaar 2022 slecht gestart. Op de Vijverberg werd het zondagmiddag, mede door fouten achterin, 1-2 voor VVV-Venlo.

De Graafschap begon het duel zonder de positief geteste Joey Konings. Voor hem begon Devin Haen in de basis. Ted van de Pavert keerde juist terug na ziekte en startte ook.

De thuisploeg en VVV-Venlo begonnen heel erg matig aan het duel in Doetinchem. De Superboeren waren wel iets aanvallender ingesteld, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Een schotje van Schuurman, dat via een VVV-been over de achterlijn ging, was de grootste mogelijkheid voor de thuisploeg.

VVV kreeg daarna wel een echte kans toen Venema eens testte hoe doelman Hidde Jurjus in de wedstrijd zat. Maar de keeper was alert. Niet veel later kreeg ook Devin Haen een grote kans na een solo van Jasper van Heertum, maar de jonge spits uit Zieuwent schoot de bal op de vuisten van doelman Van Crooij.

Achterstand

Er leek tot aan de rust niks aan de stand te veranderen, maar daar dacht Aaron Bastiaans anders over. Ted van de Pavert leverde heel slordig een bal in bij Kees de Boer. Hij speelde vervolgens Bastiaans vrij, die de bal achter Jurjus schoot.

Afbeelding
De Graafschap op achterstand tegen VVV. Foto: Omroep Gelderland

Gelijkmaker

Na de rust was het De Graafschap dat meer ging aanzetten. Maar weer was het lastig voor de thuisploeg om tot echte kansen te komen. Al was Johnatan Opoku dichtbij de gelijkmaker toen hij een hoekschop op de paal kopte. De rebound was niet aan Jesse Schuurman besteed.

Maar de gelijkmaker viel daarna wel. Weer was eer een corner nodig om tot een kans te komen. Een hoekschop werd doorgekopt door Jasper van Heertum en uiteindelijk kon Ted van de Pavert van dichtbij snoeihard raak koppen.

Afbeelding
Van de Pavert kopt de 1-1 binnen. Foto: Omroep Gelderland

Weer een achterstand

De Graafschap leek beter te worden in het duel, maar het was VVV dat opnieuw op voorsprong kwam. De Venlonaren werden even voor het doelpunt al twee keer gevaarlijk met Venema en Bastiaans, maar zij misten.

Maar Venema mistte niet toen hij iets later alleen op Jurjus af mocht na een fout van Van Heertum, hij schoof de bal keurig in de goal: 1-2.

Gravenberch

In de slotfase bracht trainer Robbemond Elmo Lieftink en Danzell Gravenberch om de gelijkmaker te forceren. Dat lukte bijna toen de laatstgenoemde sterk wegdraaide bij zijn tegenstander en snoeihard op goal schoot, maar doelman Van Crooij redde uitstekend.

Venema kreeg ook nog de kans op de 1-3, maar zijn solo eindigde met een schot op de handen van Hidde Jurjus, die uitstekend zijn inzet keerde.

Daardoor bleef het bij 1-2 en verloor De Graafschap de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar.

Deel dit artikel