Snowboarder Niek van der Velden. Foto: Instagram Niek van der Velden

Snowboarder Niek van der Velden. Foto: Instagram Niek van der Velden

MAMMOTH LAKES - Met de kwalificatie van snowboarder Niek van der Velden uit Arnhem zijn er al zes Gelderlanders zeker van de Olympische Winterspelen. Hij kwalificeerde zich na een tweede plaats op de World Cup in Californië.

Naast de Arnhemmer doen Xandra Velzeboer uit Culemborg (Shorttrack), (Kimberley Bos uit Ede (skeleton), Marita Kramer uit Apeldoorn (schansspringen namens Oostenrijk, Karlien Sleper uit Epe (bobsleeën) en Melissa Peperkamp uit Zelhem (snowboard) ook mee aan de Spelen.

Van der Velden had twee top tien plaatsen in World Cups nodig om zich te plaatsen. Hij haalde eerder al een vijfde plaats, maar vorige week mislukte zijn tweede poging. De aanloop naar de wedstrijden was lastig, want in september scheurde hij een band en een spier bij zijn knie.

In Mammoth Lakes stond hij voor het eerst op een podium bij een World Cup en dat maakt hem meteen medaillekandidaat over een maand. De Arnhemmer was er in 2018 ook al bij op de Spelen, maar toen brak hij vlak voor de wedstrijd zijn arm.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CYgEdnLrrJZ/?utm_source=ig_web_copy_link]

Deel dit artikel