. Foto: Pixabay

. Foto: Pixabay

BERG EN DAL - Al langere tijd is kabelexploitant Ziggo bezig met het afbouwen van doorgifte van analoge radio. Ook deze regio is nu aan de beurt. Waarschijnlijk luisteren de meeste gebruikers al digitaal naar de radio, aangezien volgens Ziggo nog slechts een kleine groep mensen het analoge signaal gebruikt.

Digitale radio

Digitale radio heeft een aantal voordelen. Het aanbod aan zenders is groter dan bij analoge radio en ook is het geluid helderder. Ziggo stopt met analoge radio zodat de vrijgekomen bandbreedte gebruikt kan worden voor andere zaken, zoals sneller internet.

Luister ik nog analoge radio ?

Ziggo biedt op de eigen website hulp bij het overstappen naar digitale radio op de pagina Luister digitaal voor het beste signaal. Daar is te lezen hoe u kunt controleren of u nog analoge radio ontvangt. Dat gaat als volgt: Controleer of uw radio, naast de stroomkabel, nog een andere kabel heeft die naar de wandcontactdoos ingaat. Is dit het geval? Ga dan naar radiofrequentie 98.8. Hoort u daar een boodschap? Zo ja, dan heeft u nog analoge radio.

Manieren om digitaal te luisteren

Er zijn verschillende manieren om radio te luisteren zonder analoog signaal:

Via de televisie: Wie digitale televisie heeft, kan ook op tv naar de radio luisteren.

Met een FM-antenne: Ziggo-klanten kunnen een gratis antennekabel bestellen.

Met een digitale radio-ontvanger: Wie met de antenne slechte ontvangst heeft kan ook een digitale ontvanger bestellen. Deze kost 50 euro.

Via Internet: Online zijn tienduizenden zenders van over de hele wereld te vinden, waaronder bekende zenders als Radio 1 tot en met Radio 6, BNR, Radio 10 Q-Music of de regionale radiozenders. Deze kunt u gewoon beluisteren via de browser van de computer, tablet of smartphone.

Ziggo geeft op eerder genoemde website meer informatie over digitale radio.

Kijk hier voor een overzicht van alle mogelijkheden om naar Omroep Berg en Dal te kijken en luisteren.

Deel dit artikel