De Sint sprak de kinderen toe vanuit een treintje. Foto: Bert Roodbeek (Inhetlaag.nl)

De Sint sprak de kinderen toe vanuit een treintje. Foto: Bert Roodbeek (Inhetlaag.nl)

MILLINGEN AAN DE RIJN - Sinterklaas had het weer druk afgelopen zondag. In onder meer de dorpen Leuth en Millingen kwam de Sint, samen met zijn pieten op bezoek. In Leuth werd het een sportieve middag, waar de kinderen allerlei spellen deden in de speeltuin, in Millingen was de intocht ook anders dan anders.

Burgemeester Slinkman stond op de Rijndijk te wachten op de komst van de Goedheiligman. Normaal ziet en hoort men dan de stoomboot naderen over de Rijn, dit jaar koos de Sint voor klimaatvriendelijk vervoer. Een overvolle zonnetrein bracht hem samen met heel veel pieten en heel veel lekkers naar het Rijndorp.

Om de gewoonlijke massale aankomst op de kade te vermijden was gekozen voor een lange rit door het dorp, waarbij Sinterklaas de toeschouwers toesprak vanuit het treintje en de pieten alle kinderen verrasten met wat lekkers. Fanfare St.Cecilia stond op verschillende plaatsen langs de route om het geheel muzikaal op te luisteren.

Bij aankomst bij de kerk, eindpunt van de route, werd Sinterklaas nog officieel toegesproken door de Burgemeester. Hij zei erg blij te zijn dat de Sint samen met zijn pieten ook dit jaar, ondanks alle beperkingen, toch helemaal naar Millingen was gekomen.

Deel dit artikel