Domper voor NEC na tegengoal in extra tijd tegen AZ - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Jordy Bruijn opent de score Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Voetbal zonder publiek in Alkmaar Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Lasse Schöne in duel Foto: BSR/Broer van den Boom
Teleurstelling bij de spelers van NEC na de late tegentreffer Foto: Broer van den Boom

Teleurstelling bij de spelers van NEC na de late tegentreffer Foto: Broer van den Boom

ALKMAAR - NEC leek te winnen uit tegen AZ, maar in de extra tijd ging het toch nog mis. Het werd 1-1 in Alkmaar.

NEC begon in het lege stadion met Magnus Mattsson in de basis voor Elayis Tavsan. De Nijmegenaren openden goed. De bal werd zorgvuldig rondgespeeld en AZ had daar moeite mee. Na negen minuten maaide Ali Akman over de bal heen, maar Jordy Bruijn lette goed op en schoof de bal binnen. Aanvankelijk werd het doelpunt afgekeurd, maar de VAR corrigeerde en NEC leidde met 1-0.

Afbeelding
Jordy Bruijn opent de score Foto: Omroep Gelderland

Daarna nam AZ het initiatief. Mattijs Branderhorst redde op een uithaal van Gudmundsson. De doelman was wel kansloos bij een inzet van Pavlidis, maar de paal redde NEC ditmaal. Branderhorst keerde ook schoten van Karlsson en Gudmundsson. NEC stond flink onder druk, maar kwam er af en toen ook aardig uit. Na een fraaie combinatie schoot Akman naast. Bij de rust was het 0-1.

Afbeelding
Voetbal zonder publiek in Alkmaar Foto: Omroep Gelderland

Na rust hield NEC ook goed stand en was de eerste kans zelfs voor Jonathan Okita. De Nijmegenaren speelden compact en goed georganiseerd. AZ drong wel aan, maar stichtte niet echt veel gevaar.NEC kwam er bij vlagen wel dreigend uit. Okita scoorde met een fraaie lob, maar het bleek buitenspel.

Afbeelding
Lasse Schöne in duel Foto: BSR/Broer van den Boom

AZ probeerde extra druk te zetten. Maar NEC kwam er gevaarlijk uit via Okita, die maar net naast mikte. En invaller Javier Vet was na een knappe actie ook dichtbij de 0-2. In de extra tijd ging het toch nog mis. Aboukhlal scoorde. Uit de laatste vier wedstijden werden acht punten gehaald en dat resulteert voorlopig in de zevende positie op de ranglijst.

Deel dit artikel