Brittijn bekroont basisdebuut voor De Graafschap met prachtgoal: 'Bal ineens op mijn slof' - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Robbemond: "Brittijn speler met potentie" Foto: Orange Pictures
Brittijn scoorde, Lelieveld (rechts) was weer belangrijk met assists Foto: Orange Pictures

Brittijn scoorde, Lelieveld (rechts) was weer belangrijk met assists Foto: Orange Pictures

DORDRECHT - Philip Brittijn stond vrijdagavond bij De Graafschap in de schijnwerpers. De 17-jarige Winterswijker luisterde zijn basisdebuut tegen FC Dordrecht op met een wonderschoon doelpunt. "Gewoon niet nadenken. Hij draaide lekker de kruising in."

De Graafschap rekende in een sterke tweede helft af met FC Dordrecht. Met de ruime 4-0 overwinning aan de Krommedijk liep de ploeg van Reinier Robbemond twee punten in op concurrent en koploper FC Volendam dat met 4-4 gelijkspeelde bij Jong Ajax. Excelsior won wel (1-5) en staat op doelsaldo tweede. De Graafschap volgt op twee punten als de nummer drie.

"Het is een rare competitie die werkelijk alle kanten op gaat", constateerde Robbemond na de uiteindelijk simpele zege op de hekkensluiter van de eerste divisie. "Heel jammer dat we de twee wedstrijden hiervoor niet wonnen, anders hadden we er nu al helemaal bij gestaan."

'Dramatisch'

Robbemond was in zijn geboortestad in de rust des duivels over de eerste helft van zijn ploeg. Dat liet de coach in woord en gebaar merken. "Dit had ik nog niet eerder gezien. Jij zegt belabberd. Ik vond het dramatisch. We leggen de ballen zo maar in de voeten van de tegenstander. Daar verbaasde ik me over, want wij kunnen zoveel beter. Natuurlijk ben je daar dan heel erg geïrriteerd over."

De bank

Met een donderspeech en twee nieuwe spelers die sterk invielen (Opoku en Fortes) deed Robbemond in de kleedkamer wat nodig was. Het duel kantelde volledig. "Niet dat Dordrecht nou beter was in de eerste helft, want we doen het gewoon zelf. Het was van onze kant echt slecht. Dan is het mooi om te zien hoe de tweede helft totaal anders is en ook alle wissels hebben geleverd. Je hebt kunnen zien hoe sterk wij als team dan kunnen zijn. Uiteindelijk gaat dat bepalen hoe ver wij dit seizoen komen."

Afbeelding
Robbemond: "Brittijn speler met potentie" Foto: Orange Pictures

Energie

Robbemond liet Brittijn staan. "Hij geeft heel veel energie aan de ploeg." De 17-jarige Winterswijker deelde voor rust echter ook in de malaise, maar bekroonde zijn basisdebuut met een sterke tweede helft en een prachtige 0-3. "Ik kreeg de bal van Opoku die hem panklaar legde. Ik dacht niet nadenken en gewoon vol op de slof. Hij draaide lekker de kruising in. Waar ik voor zorg? Ik denk voor meer energie en diepgang. Vers jong bloed zou je kunnen zeggen. Het is mooi dat ik samen met Devin Haen zo'n ontwikkeling kan doormaken. Hopelijk gaat dit zo door."

"Phillip kan goed tussen de linies spelen", voegde Robbemond daar nog aan toe. "Hij laat zien dat hij veel diepte heeft en kan ook een goal maken en daar hebben we het nog wel eens moeilijk mee. Maar op de training laat hij dat regelmatig zien. Dat hij dan deze goal maakt is mooi voor zo'n jong mannetje. Dit is een speler met potentie, maar dat weten we al langer."

Kantoortje

Brittijn noemde zijn basisplaats in Dordrecht toch wel verrassend. "Negli en Vergara Berrio zijn meer echte buitenspelers. Deze week werd duidelijk dat Giovanni Korte geblesseerd was en bij standaardsituaties op de training werd vaak mijn naam genoemd. Dan voel je al iets aankomen. Toen werd ik door de trainer op zijn kantoortje geroepen. Dan weet je wel waar het over gaat."

Deel dit artikel