NEC-trainer Meijer is al gewend aan lege stadions - Omroep Berg en Dal

Rogier Meijer op de training vrijdagmiddag Foto: Omroep Gelderland

Rogier Meijer op de training vrijdagmiddag Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Veel clubs moeten dit weekend voor het eerst dit seizoen zonder publiek spelen. NEC is daar al aan gewend.

Desalniettemin baalt trainer Rogier Meijer er wel degelijk van dat de uitwedstrijd tegen AZ in een leeg stadion zal plaatsvinden. "Het is heel erg jammer. Wij hebben al twee thuiswedstrijden zonder publiek moeten spelen vanwege de tribune. Nu komen er nog minimaal drie wedstrijden bij. We zullen daarmee om moeten gaan, maar tot nu toe is ons dat goed gelukt."

AZ zal thuis op de aanval spelen, wat wellicht in het voordeel is van NEC. "Het is een prima ploeg die heel goed voetbal kan leveren. Alleen ze hebben nog niet de punten gehaald die ze zelf voor ogen hadden. Zeker in balbezit hebben ze kwaliteiten en veel variatie. Er zullen ook ruimtes komen als ze de bal verliezen, daar willen we zeker van profiteren. Maar ook zelf aan de bal willen we goed zijn."

NEC is niet op volle sterkte. "Joep van der Sluijs en Elayis Tavsan zijn er niet bij. Elayis heeft een blessure. Magnus Mattsson en Mikkel Duelund hadden wat klachten, maar ze zijn terug. Mikkel is er wat langer uitgeweest, maar Mattsson is hartstikke fit. Die heeft ook alweer gespeeld tegen Feyenoord.

Deel dit artikel