NEC-assistent Bicentini met Canada op WK-koers - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Remko Bicentini op de training bij NEC Foto: Omroep Gelderland
Remko Bicentini viert het succes met Canada Foto: Remko Bicentini

Remko Bicentini viert het succes met Canada Foto: Remko Bicentini

NIJMEGEN - NEC zou volgend jaar wel eens met vier man vertegenwoordigd kunnen zijn op het WK in Qatar.

Souffian El Karouani staat met Marokko in de finale van de play-offs van de Afrikaanse kwalificatiereeks en dat geldt ook voor Jonathan Okita met Congo. En doelman Danny Vukovic lijkt met Australië ook vrijwel zeker van kwalificatie. Maar de grootste verrassing wordt misschien wel geleverd door Remko Bicentini met Canada. Hij is daar assistent-bondscoach.

Kijk hier naar het gesprek met Remko Bicentini. De tekst gaat eronder verder.

Het land deed maar één keer mee aan het WK, in 1986. En nu staat Canada bovenaan in de kwalificatiepoule van Noord-en Midden-Amerika. "We speelden twee keer thuis en het weer zat mee voor ons. Het was ontzettend koud, dat is in ons voordeel. En we hebben Mexico en Costa Rica verslagen. We staan nu eerste en de bovenste drie landen gaan naar het WK. We staan er heel goed voor, maar als je twee wedstrijden verliest, komt de rest ook weer bij. Maar we staan nu boven Mexico, Amerika en Costa Rica. Daar had je van te voren alleen maar van durven dromen."

Afbeelding
Remko Bicentini op de training bij NEC Foto: Omroep Gelderland

Het maakt veel los in Canada. "Het is een land met een echte topsportcultuur. Alles wat prestatiegericht is, daar gaan ze volle bak voor. Ze waren al top het met damesvoetbal en nu met de heren ook. Ik ben al wat gewend met Curaçao en nu met Canada, maar dit is hartstikke mooi om mee te maken."

Succes met NEC

En ook bij NEC, waar hij assistent is, loopt het heel goed. "Ik moet alle credits geven aan de staf en Rogier Meijer en de spelers. Het is fantastisch wat hier gebeurt. We staan er nu mooi voor, maar aan de top blijven is moeilijker dan er te komen. Het is voor mij een hele klus in combinatie met mijn opleiding als coach betaald voetbal bij de KNVB. Ik ben blij dat het allemaal zo loopt."

Deel dit artikel